OKUR MEKTUBU/ “BERBAT” BİR GECE

9 Ağustos Pazar gecesi Büyükada Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Tora’ya Göre Tıp Etiği’ etkinliğine katılan bir okuyucumuzun gece ile ilgili görüşlerine yer veriyoruz

Dünya
12 Ağustos 2009 Çarşamba

Berbat bir geceydi zira, kısıtlı yiyecek mahşeri kalabalığa yetersiz kaldı.

Berbat bir geceydi zira, Başkan ön sırada yerini almayıp, vasıfsız bir kimsenin yapabileceği video çekimiyle meşgul olurken protokole de özel bir yer ayrılmadığından belki de ilk kez kişiler en ön sıradan bir etkinlik izleme fırsat ve mutluluğuna erişmişlerdi.

Berbat bir geceydi zira, klimalar çalıştığı halde hınca hınç doluluktan yaşlı genç nefes alamıyor fakat yakınmıyorlardı.

Berbat bir geceydi zira, iki saati aşkın bir süre dinleyiciler büyük bir sükûnetle, pür dikkat bir şey kaçırmamaya bakıyor, tecessüslerini bertaraf etmek için kısıtlı zamandaki soru halkalarını zincire dönüştürüyorlardı.

Berbat bir geceydi zira, dinleyiciler üç saate yakın bir süre sıkılmadan yerlerine çivilenmiş ve bitiş anonsuyla salonu mutlu bir şekilde terk etmişlerdi.

Berbat bir geceydi zira, branşlarında uzman, birbirinden değerli konuşmacılar  sunumlarını halkın anlayabileceği üslupla, yer yer espriler katarak büyük bir maharetle gerçekleştirmiş, moderatör Avi, ‘Marka’ kişiliğinin boşuna oluşmadığını tescillenmiş hatipliğiyle bir kez daha kanıtladı; simültane tercümede Murat profesyonellere taş çıkartırcasına mükemmel bir performans sergiledi.

Gecenin ender iyi taraflarından biri de aynı saatlerde iki büyük takımın maç saatlerinin etkinlikle çakışması vesilesiyle birçok kişi değişik bahaneler öne sürerek beyinlerini bu gibi konularla yormamış olmalarıydı.

Benim açımdan iyi tarafı, birçok merak ettiğim  konuda aydınlanmış  soracaklarımın da cevap anahtarı hâlihazırda verilmiş olmasıydı zira, iyi bir dinleyici merak ettiklerini, konuşmanın genel içeriğinden çıkarması gerekirdi. ‘Halaha’ ya göre ‘Kişi, aile ve insanlık için iyi ve faydalı olan her şey mubahtı’. ‘Tora çağdaş olup tıp etiğinle uyumlu ve her zamanki rehberliğine devam ediyordu.’

9 Ağustos Pazar akşamı Büyükada Kültür Merkezi’nde bizlere unutulmaz bir gece yaşatan, A’dan Z’ye her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen, planlayan, büyük bir özveri ile uygulayan, konunun uzmanı kişileri bir araya getirtip çok berbat bir geceyi beyinlerimize kazıtan bu etkinliğe emeği geçen herkesi ayakta alkışlamak istiyorum.

Teşekkürler HEGKOM.

Daha nice başarılı organizasyonlara  tanık olup nice “BERBAT” geceler yaşatmanız temennisiyle.

Aşer GABAY