Burgazada’da keyifli lunch

Toplum
5 Ağustos 2009 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta Burgazada’da düzenlenen cemaatimizin dernek ve kurumlarının Kadınlar Kollarının geleneksel Dayanışma Yemeği, her zaman olduğu gibi yine yoğun ilgi çekti. Elliden fazla gönüllü bayan, güzel bir menü,  samimi sohbet ve ilgi çekici bir sunum eşliğinde keyifli saatler geçirdi.

Öğlen yemeği servisinden önce konuşan Ruti Meranda, öncelikle Yahudi Kadını’nın toplum ve aile değerlerini birleştirip, gelenekleri korumasının önemine değindi. Meranda ayrıca,’Gönüllü’ olarak çalışmanın, disiplin, düzen, fedakârlık, tolerans, yardımseverlik, toplum ve insan sevgisi gerektirdiğine de dikkat çekti. Konuşma, gençlere ve topluma örnek olmak için, görüşlerimiz farklı bile olsa, aynı yöne birlikte bakmaya çalışıp, yardımlaşmamız gerektiği yönünde mesajlarla son buldu.

Daha sonra, konukların birbirine yakınlaşması amacıyla davetlilerin kendilerini tanıttığı kısa konuşmalar yapıldı.

Sıcak ve soğuk mezelerle başlayan ‘lunch’, sıcak yemekler ve lezzetli tatlılarla devam etti.

Kadınlar Dayanışma yemeği sonunda, titizlikle hazırlanmış‘Neil Diamond and The Jazz Singer’ sunumu, çok etkileyiciydi. Sunucular, Neil Diamond’un hayatından önemli kesitleri,  iz bırakmış şarkılarını ve ünlü filmlerinin unutulmaz sahnelerini ekrana taşıyıp, duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.