Hitler’e suikast planlayan Nazi subayları onurlandırıldı

Hitler’e suikast planlayan ve başarısız olduktan sonra idam edilen Nazi subayları, ölümlerinden 65 yıl sonra Alman Hükümeti tarafından onurlandırıldılar

Dünya
29 Temmuz 2009 Çarşamba

2. Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler’e karşı suikast düzenlemeye kalkışan ve bu nedenle idam edilen Nazi subayları, ölümlerinden 65 yıl sonra Almanya’da yapılan bir törenle onurlandırıldılar.

Suikast denemesinin yapıldığı 20 Temmuz 1944’ün 65.yıldönümünde, yetkililer şu an Savunma Bakanlığı binası olan ve Albay Claus Graf Schenk von Stauffenberg ve üç subayın idam edildiği binaya çelenk bıraktı. Albay Stauffenberg ve yanındaki üç subay, Hitler’e bir çanta içindeki bomba ile suikast girişimlerinin başarısız olmasından hemen sonra idam edilmişti.

Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Berlin Ploetzensee Memorial Center’da Nazi kurbanları için bir saatlik anma töreni yapıldı. Etkinlikler kapsamında ayrıca Almanya Meclisi’nde (Reichstag), Bundeswehr (Almanya Silahlı Kuvvetleri) mezunu 400 subayın yemin töreni Başbakan Angela Merkel’in katılımı ile gerçekleşti.