AKP İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI KALAYCI ŞALOM’DAYDI: “Tabuları yıkmak istiyoruz”

Toplum
29 Temmuz 2009 Çarşamba

27 Haziran’da gerçekleşen AKP İstanbul 3.Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçilen Aziz Babuşcu’nun ekibinde yer alan Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kalaycı ve Adalar geçmiş dönem Belediye Başkanı Coşkun Özden, 24 Temmuz Cuma günü Şalom’a bir ziyaret gerçekleştirdiler.

AKP İl Başkanlığı çerçevesinde kurulan Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olan Kalaycı ile komisyonun Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Özden, azınlık grupları ile ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirttiler.

Bu amaçla azınlıklara ait dernek ve kuruluşları ziyaret ettiklerini belirten Kalaycı, amaçlarını azınlıkların yaşadıkları sorunlara aracılık etmek ve yardımcı olmak olarak dile getirdi.

Pozitif bile olsa, ayırımcılık içeren kavramlara ihtiyaç olmadığını belirten Kalaycı, medyada yer alan “Yahudi asıllı işadamı” gibi tabirlere değinerek, “isimlerin önünde etnik unsurlara ihtiyacımız yok” dedi.

Toplumun bir kısmının Yahudileri sevmemesinin ana sebebinin Yahudileri tanımaması olduğunu vurgulayan  Başkan Yardımcısı  Kalaycı “Tabuları yıkmak istiyoruz, Osmanlı’daki barış ortamını yeniden yaratmak istiyoruz,” dedi.

Görüşmede Şalom’u temsil eden Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas ise, günümüzde Yahudi Cemaati’nin en büyük sorunlarından birinin basındaki antisemitizm olduğunu dile getirdi. Bu konuyla ilgili olarak ciddi şekilde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Molinas’a Kalaycı’nın yanıtı ise “Antisemitizm ile anti-Siyonizm’in aynı şey olmadığını anlatmak için çaba göstereceğiz,” şeklinde oldu.