Dışişlerinde yeni dönem

Ertuğrul Apakan’ın New York’taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’ne atanmasından sonra boşalan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na Türkiye’nin Tel Aviv eski Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu getirildi

Şalom
22 Temmuz 2009 Çarşamba

Dışişleri Bakanlığı’nda Müsteşar Ertuğrul Apakan’ın Türkiye’nin New York’taki BM Daimi Temsilcisi olacağının kesinleşmesinden sonra, Ortadoğu’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nun müsteşarlığa atanması, beklenen bir gelişme olarak yorumlandı.

Yeni kuşak genç diplomatların temsilcisi olan Sinirlioğlu’nun müsteşarlığa getirilmesi ile Dışişleri Bakanlığı’nda yeni bir dönem başlamış oldu.

 ORTADOĞU UZMANI

Feridun Sinirlioğlu, her ne kadar kendisine “Ortadoğu uzmanı” sıfatının yakıştırılmasına karşı çıksa da, müsteşar yardımcılığı döneminde Türkiye’nin arabuluculuğunda İsrail ile Suriye arasında başlatılan dolaylı görüşmelerde ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısından sonra Başbakan Erdoğan’ın sert çıkışıyla bozulan Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin yeniden rayına oturtulmasında üstlendiği önemli görevlerle bu sıfatı hak ediyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in zamanında Dış Politika Danışmanlığı’nı yapan Sinirlioğlu, ayrıca şimdiki Büyükelçi Namık Tan’dan önce Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi idi.