Mısır, Gazze sınırında yarım ton patlayıcı ele geçirdi

Mısır ile Gazze arasındaki yasadışı silah ticaretini önlemeye çalışan Mısır polisi, Gazze sınırı yakınlarındaki bir mezarlıkta yaptığı aramada yarım ton patlayıcı ele geçirdi

Dünya
22 Temmuz 2009 Çarşamba

Bir Mısır güvenlik yetkilisi Mısır polisinin Rafah yakınında bir mezarlıkta yarım ton patlayıcı ele geçirdiğini belirtti.

Mısır İçişleri’nden bir yetkili, isim vermekten kaçınarak Mısır’ın Gazze Şeridi sınırıyla ikiye bölünmüş olan Rafah şehrinde Maqronatien Mezarlığı’nda polisin sekiz büyük plastik çantada TNT bulduğunu belirtti.

Yetkili ayrıca İsrail’le yapılan 1967 ve 1973 savaşlarından kalma tank şarapnelleri ve cephane bulunduğunu da bildirdi.

Mısır güvenlik yetkililerinin Rafah civarındaki bir depoda on havan topu ve çöp torbası içinde gömülmüş değişik kalibrelik cephane bulduğunu açıklayan isimsiz kaynak, polisin aramaya devam ettiğini fakat bulunanlarla alakalı olarak kimseyi gözaltına alamadığını belirtti.

Mısır, İsrail ve ABD tarafından Gazze Şeridi sınırından silah sızdırılmasını engellemesi için yoğun baskı altındaydı.

Geçtiğimiz günlerde dört Filistinli,  sınır altından silah sızdırmak için yaptıkları tünel çökünce yaralanmış ve Filistinli doktorlar tarafından kurtarılmıştı. Filistinli güvenlik yetkilileri tünel kazıcılarının, Mısır polisinin imha ettiği tünellerin yerine yeni tüneller kazmaya çalıştığını bildirdi.