Basketbol Federasyonu’nun açıklaması tatmin etmedi

Ağustos ayında gerçekleşecek Efes Pilsen World Cup turnuvasına davet edilen ancak daha sonra güvenlikleri sağlanamayacağı düşünülerek ‘gelmeyin’ mesajı gönderilen İsrail Milli Basketbol Takımı ile ilgili haberin yankıları devam ediyor.

Spor
17 Temmuz 2009 Cuma

İsrail Basketbol Takımı’na gönderilen gelmeyin mesajıyla ilgili  bir açıklama yapan Basketbol Federasyonu, gazetelerde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ‘’Türkiye Basketbol Federasyonu olarak güvenliğin sağlanamayacağı yolunda herhangi bir endişemiz ve bu doğrultuda herhangi bir beyanımız hiçbir şekilde söz konusu olmamıştır’’ denildi. Açıklama şöyle devam etti:

‘’Daha önceki maçta yaşanan olaylara benzer bir durumun tekrarını önlemek ve iki federasyon arasındaki dostane ilişkilerin zarar görmesini engellemek amacıyla, sponsor firmanın görüş ve istekleri de dikkate alınarak İsrail Federasyonu’yla temas kurulmuş, kendilerine turnuvaya katılmaları yerine 7-8 ya da 22-23 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da karşılaşma teklifi yapılmıştır. İsrail Federasyonu tarihlerin programlarına uymadığını belirterek Türk Milli Takımını Eylül’ün hemen başında Tel Aviv’e davet etmiş, ancak bu davet de kesinleştirilmiş programımız nedeniyle kabul edilememiştir. İki takım 14 Ağustos’ta Londra’da düzenlenecek özel turnuvada karşı karşıya geleceklerdir. Yaşanan gelişmeler İsrail Federasyonu ile karşılıklı görüşmeler sonucunda müştereken kararlaştırılmıştır.”