F1’in patronu Ecclestone pişman oldu

Spor
15 Temmuz 2009 Çarşamba

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, “The Times” gazetesine verdiği ve Hitler’in iş bitiriciliğine hayran olduğunu belirttiği demeciyle ilgili olarak pişmanlık duyduğunu belirtti. Ecclestone’un yorumları, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald S. Lauder ve Almanya Merkez Yahudi Konseyi tarafından kınanmıştı.

Sözlerinden pişman olduğunu belirten Ecclestone “Benim Saddam Hüseyin ya da Hitler hayranı olduğumu söylüyorlar. Bu kesinlikle doğru değil. Bu tür adamlardan hiç haz etmem. Ancak yorumların bu boyuta gelmesi tamamen benim hatam. Kendimi doğru ifade edemedim,” dedi. Ecclestone’a ne demek istediği sorulduğunda şu yanıtı verdi: “1930’ların Almanyası ekonomik kriz içindeydi. Ancak Hitler ekonomiyi ve Alman sanayisini bu zorlu dönem içinde yeniden yapılandırdı demek istemiştim.”

Bu arada güney Almanya’da bulunan Baden-Wuerttemberg Valisi Günther Oettinger, gelecek hafta düzenlenecek olan Nürburgring Grand Prix’si ile ilgili olarak Ecclestone ile ayarlana toplantıyı Hitler hakkında yaptığı yorumlar üzerine iptal ettiklerini belirtti.