Abbas’a Rum desteği

Dünya
10 Temmuz 2009 Cuma

Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden Mahmud Abbas, Kıbrıs sorununda Rum tezlerini desteklediklerini açıkladı. Rum Yönetimi ise, Filistin'de temsilcilik açma kararı aldı.

 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, resmi bir heyetle birlikte Kıbrıs Rum Kesimi’ne bir ziyaret düzenledi. Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas ile görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenleyen Abbas, Güney Kıbrıs’a Filistin halkının mücadelesine verdiği destek için teşekkür etti ve Kıbrıslı Rumların Ramallah’da bir temsilcilik açma kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Hristofyas ise Rum tezlerini İslam Konferansı Örgütü’nde savunduğu için Mahmud Abbas’a teşekkürlerini sunarken, iki topluluk arasında ekonomi, turizm ve eğitim alanlarında anlaşmalar yapılacağını da dile getirdi. Hristofyas, “Her iki tarafça uzlaşılan ilkeler temelinde, Filistin halkının sıkıntılarına son vermek ve Filistin'in kalbinde bulunduğu Ortadoğu sorununa barışçıl bir çözüm getirmek için yeniden yaratıcı bir diyalogun başlamasını istiyoruz” dedi.