14 milyon Avro ödüllü 127. Wimbledon sona erdi

Tüm dünyanın izlediği Wimbledon Tenis Turnuvası’nda mutlu sona erenler, çekişmeli final karşılaşmalarını kazanan İsveçli raket Roger Federer ile final maçında ablası ile karşılaşan Amerikalı tenisçi Serena Williams oldu...

Spor
8 Temmuz 2009 Çarşamba

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek bayanlar finalinde Williams kardeşler kozlarını paylaştı. İki numaralı seri başı Serena Williams ile üç numaralı seri başı ablası Venus Williams Merkez Kort’ta mücadele etti. Maçtaki denge ilerleyen oyunlarda da devam edince, setin galibini tie-break belirledi. Tie-break’te ablasına göre daha motive gözüken Serena, 7-3’le oyunu aldı ve 7-6’yla ilk seti kazanmayı başardı. Serena, böylece Venus Williams’ın peş peşe 34 maçtır set vermeme rekorunu da tarihe gömmüş oldu.

İkinci sete Serena’nın servis oyunuyla başlanırken, tıpkı ilk set gibi bu sette de dengeli bir oyuna sahne oldu. 3-2 Serena’nın üstünlüğü ile girilen altıncı oyunda Venus Williams’ın servisini kırmayı başaran Serena, yedinci oyunda da servisine tutundu ve durumu 5-2’ye getirdi. Çekişmeli geçen 8. oyunda da ablasının servisini kırmayı başaran Serena Williams seti 6-2’ye getirdi ve tek bayanlarda şampiyonluğu elde etti.

 REKORLARIN ADAMI FEDERER!

2009 Sezonu’nda 127. kez düzenlenen Wimbledon’da, tek erkekler finali müthiş bir heyecana sahne oldu! Altı numaralı seri başı Andy Roddick karşısında oldukça zorlanan turnuvanın favori ismi Roger Federer, Pete Sampras’la paylaştığı 14 Grand Slam şampiyonluğu rekorunu kırarak, adını tarihe yazdırdı!

İsviçreli Roger Federer ile Amerikalı Andy Roddick kozlarını Merkez Kort’ta şampiyonluk için paylaştı. Finali izlemeye gelenler arasında Wimbledon’da yedi şampiyonluğu bulunan efsanevi raket Pete Sampras, Chelsea’nin Alman yıldızı Michael Ballack ve Manchester United’ın İskoç patronu Sir Alex Ferguson da vardı. Bu arada, eski İsveçli tenisçi Björn Borg ve Avustralyalı aktör Russell Crowe da maçı izleyenler arasında yer aldı.

Kariyerinde üç Avustralya Açık, beş Wimbledon, bir Roland Garros, beş de ABD Açık şampiyonluğu bulunan Federer, Wimbledon finalinde üçüncü kez karşılaştığı Andy Roddick’i 3-2 yenip, şampiyon olurken, tarihe de geçti.

Federer ve Roddick’in 5-7, 7-6(6), 7-6(5), 3-6 ve 16-14 biten final karşılaşması, beş set ve 77 oyunla ‘’Grand Slam’’ tarihinin en uzun süreli tek erkekler finali oldu. Bir önceki rekor, 1927 yılındaki Avustralya Açık Tenis Şampiyonası’nda Gerald Patterson ve John Hawkes arasında oynanan 71 oyunluk final maçına aitti. Wimbledon’daki en uzun erkekler finali ise geçen yıl Federer ve İspanyol tenisçi Rafael Nadal arasında yapılan 62 oyunluk final karşılaşması idi.

Wimbledon’da altıncı, toplamda 15. ‘’grand slam’’ şampiyonluğuna uzanan İsviçreli raket, geçen ay Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) şampiyonu olmuş ve ABD’li eski tenisçi Pete Sampras’ın 14 ‘’grand slam’’ şampiyonluğu rekorunu egale etmişti.