Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın açıklaması

Toplum
5 Mayıs 2010 Çarşamba

Değerli Dindaşlarım,

Türk Musevi toplumunun tarihinde ilk olarak doğrudan seçim şeklinde gerçekleştirilen “Türk Musevileri Hahambaşı Seçimi”ni büyük bir olgunlukla hayata geçirmiş ve bir dönemi daha geride bırakmış bulunuyoruz.

Bu ülkede doğup büyümüş, ömrünün neredeyse tümünü cemaatimizin çeşitli seviyelerdeki dini hizmetlerinde geçirmiş ve nihayet geride bıraktığımız son yedi yıl boyunca Hahambaşınız olarak hizmet vermiş naçiz bir dindaşınız olarak toplumumuzun sağduyusuna sonsuz güven beslememin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ve iftiharla tespit etmiş bulunuyorum.

Sandık başlarına giderek oylarını kullanma yoluyla hangi istikamette olursa olsun iradelerini belli eden ve bu şekilde de cemaatimizin konularına ilgilerini esirgemeyen dindaşlarımızın bu davranışlarını her türlü takdirin üstünde değerlendiriyorum.  

2 Mayıs Pazar günü gerçekleşen seçimin resmi işlemlerini ve ön hazırlıklarını tamamlayan önceki ve şimdiki Cemaat Başkanlarımızla çaba harcayan Seçim Kurulu Başkan ve üyelerine, sandık başı görevlilerine ve diğer tüm çalışanlara takdirlerimi ve teşekkürlerimi sunmak isterim.

Yeni bir dönemin başlamakta olduğu şu günlerde iyi birer yurttaş ve toplumsal kültürüne yürekten bağlı cemaat mensupları olarak sizleri; ulusumuzun ve ülkemizin refahı ve kalkınması için olduğu kadar, toplumumuzun ve cemaatimizin de her alanda ilerlemesi adına birlik ve bütünlükle elbirliği ve gönül birliği içinde çalışmaya davet ediyor ve bu çabalarınızda dualarımın sizlere güç katmasını diliyorum.