UÖMO öğrencilerinin kaleminden Sır ve Bereket

14. İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin ödül töreni 20 Nisan Salı günü Amram Oditoryumu’nda gerçekleşti

Sibel KONFİNO Toplum
5 Mayıs 2010 Çarşamba

İzi Erbeş bundan tam 14 sene önce elim bir trafik kazası sonucu sevdiklerinden ayrıldı. Perla ve Daryo Erbeş oğullarının yokluğuna bir nebze olsun alışmak ve adını yaşatmak için belki de pek çok insana örnek olacak bir yol seçtiler. Gençleri yüreklendirmek, yeteneklerini keşfetmek,  kalplerinde yatan duyguları kâğıda dökmelerini sağlamak amacıyla, bu sene 14.sü gerçekleşen İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinliklerini düzenlemeye karar verdiler

Her sene farklı bir konu çerçevesinde düşüncelerini sözcüklere döken, duygularını tuvale aktaran UÖMO öğrencileri bu sene de “Sır” ve “Bereket” sözcüklerini kendilerince yorumladılar ve resme yansıttılar. 

20 Nisan Salı günü Amram Oditoryumu’nu dolduran lise öğrencileri, veliler, öğretmenler, Erbeş ailesinin üyeleri ve sevenleri bir kez daha İzi’yi anmanın buruk sevincini yaşadılar.

Her sene bir öncekinden daha özenle ve profesyonelce hazırlanmış resim, kompozisyon ve şiirlerle etkinliğe katılan öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanmasını beklediler. Günün sunuculuğunu üstlenen Türkçe Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler’in Sır ve Bereket konularının işlendiği etkinlik hakkında açıklama yapmasının ardından Perla Erbeş bir konuşma gerçekleştirdi. Erbeş oğlu İzi’ye “… Sensiz 14 yıl geçti. Senin güzel, gülen yüzünü göremiyoruz, sesini duyamıyoruz, sana dokunamıyoruz. Ama her anımızda birlikteyiz. Sende var olan ışık yolumuzu sonsuza kadar aydınlatacak” sözleriyle seslendi. Ardından; 14 senedir devam eden Kültür Etkinliği’ne değindi: “…Hayatta birçok sır beynimizi kurcalar, hayatın sırrı, tabiatın sırrı, sevginin sırrı, bu dünya ile sınır ötesi dünyanın sırrı hepsi birer soru işareti. Misafir olduğumuz bu hayatı güzel ve yaşanır bir şekilde nasıl geçirebiliriz? Yapacağımız bir iyiliğin, bir hayrın bize katlanarak döneceğini bütün içtenliğimizle inanalım. Geçmişin pişmanlıklarına, geleceğin kaygılarına takılıp kalmadan kendimizi ve insanları sevmenin yollarını arayalım” Bu özel günde emeği geçen herkese teşekkür eden Perla Erbeş’in konuşmasının ardından ödül töreni başladı.

Resim dalında İlköğretim birinci kademede Selin Espiriel ve Fiona Malki 1., Selen Altaras ve Keli Kalaora 2., Ceni Gülnihal ve Leo Gülzari 3. olurken, Nicole Ferman Mansiyon aldı. İkinci  kademede ise birinciliği Yaella Goossens, ikinciliği Nitsona Saporta ve üçüncülüğü Melisa Görk paylaştılar. Mansiyonlar ise Rayka Zavaro ve Yael Ferman’ın oldu. Lise Bölümü’nde ise Yusuf Malki ve Meriç Anavi birinciliğe, Melis Habib ikinciliğe, Betsi Kohen üçüncülüğe, Mert Vasit ve Esli Toledo Mansiyon almaya layık görüldüler.

Sır ve Bereket temalarını farklı gözle ve farklı biçimlerde işleyerek kaleme döken Belin Eskinazi 1., Rakel Sivilya 2. ve Talia Molina kompozisyon dalında 3. olurken, Sezin Katalon Jüri Özel Ödülü, Cesi Sarfati ise mansiyon ile ödüllendirildi. Son olarak şiir dalında sonuçlar açıklandı. Birincilik Aylin Çiprut, ikincilik Cefi Aşkın, üçüncülük Betsi Levi’nin oldu. Jüri Özel Ödülü’ne Giray Türkmen layık görülürken mansiyonu Sintia Behar ve Reysi Rodikli paylaştılar.

Etkinlik süresince ödül alan resimler barkovizyondan yansıtıldı. Ayrıca öğrenciler kompozisyon ve şiirlerini katılımcılarla paylaştılar.