Dalkılıç korkuttu

Dünya Sualtı Serbest Dalış rekortmeni sporcumuz Yasemin Dalkılıç, Antalya Kaş'ta yapacağı rekor denemesinin hazırlıklarını sürdürürken istenmeyen bir rahatsızlık yaşadı

Spor
28 Nisan 2010 Çarşamba

Dünya rekor denemesi çalışmaları için Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan serbest dalış sporcusu Yasemin Dalkılıç, dalıştan sonra rahatsızlandı. Dalkılıç, dünya rekoru denemesi öncesinde antrenman sırasında bilinç kaybı yaşadı. Hemen ambulans helikopterle Antalya'ya gönderilen Dalkılıç'ın durumunun iyi olduğu ifade edildi.
Rekor denemesi için çalışmalarını sürdüren ve 120 metre için dalış yaptıktan sonra rahatsızlandığı kaydedilen başarılı sporcunun helikopter ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine gönderildiği, helikopter ambulanstan indirilmesinin ardında da ambulansla acil servise getirildiği belirtildi.
Dalkılıç'ın menajeri Nehir Çetiner Akmaz konu hakkında ilk açıklama yapan isim olurken, basında yer aldığı gibi ‘vurgun yeme’ gibi bir durumun olmadığını ve serbest dalışta bunun mümkün olmadığını belirtip; planlanan rekor denemesinin yapılacağını ifade etti.
Yasemin Dalkılıç da daha sonra yaptığı açıklamada gayet iyi olduğunu, su bayılması yaşadığını söyledi.
Dalkılıç, “Gayet iyiyim. Genel kontrol için geldim” dedi. Dalkılıç, “Vurgun mu yediniz?” sorusuna “Vurgun yemedim. Su bayılması,” karşılığını verdi.
Dalkılıç'ın yanında bulunan görevli ise, sporcunun sağlık durumunun iyi olduğunu, genel kontrollerini yaptırmak için geldiklerini söyledi.
"YAŞAMSAL VERİLER NORMAL"
Dalkılıç'ın durumuyla ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Eray, sporcunun sağlık durumunun ve yaşamsal verilerinin gayet iyi olduğunu bildirdi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eray, Yasemin Dalkılıç'ın şu anda aktif bir şikâyeti bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Şu anda sağlık durumu gayet iyi. Sadece normal çıkışta kendilerinin de bekledikleri bir bilinç değişikliği olmuş. Yüzeye vardıktan sonra kendisini daha iyi hissetmiş. Dolayısıyla akciğerinde bir sorun olabileceği düşünülüyor. Zaten gelmeden önce önlemlerimizi aldık. Helikopterden durumuyla ilgili bilgi vermişlerdi. Şimdi emin olmak için özellikle akciğer hasarı olup olmadığına dair araştırmalarımızı yapacağız. Daha önce de benzeri bir şey yaşadığını kendisi de söyledi. Şimdi akciğerinden emin olmak için bazı tahliller yapılacak. Sonrasında ciddi bir durum ortaya çıkarsa yatırarak tedaviye devam edeceğiz.”