Netanyahu barış görüşmelerine hazır

Dünya
28 Nisan 2010 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin Ortadoğu Temsilcisi George Mitchell ile yaptığı görüşmede İsrail- Filistin sorununu konuşmaya hazır olduğunu belirtti. Netanyahu, barış sürecinin ‘sorunlu’ konuları olan Kudüs, sınırlar ve güvenlik anlaşmalarını da görüşmeye hazır olduğunu vurguladı. Netanyahu  dolaylı konuşmalara fikir alış verişi ile başlanabileceğini söyledi.

Obama yönetimindeki üst düzey yetkililer Mitchell’in İsrail ziyaretinin tatmin edici geçtiğini belirttiler. Yetkililer ayrıca bundan sonrası için de umutlu olduklarının altını çizdiler.

Mitchell yönetimindeki Amerikalı ekip ise önümüzdeki hafta bölgeye geri dönecek ve hem Netanyahu hem de FÖY Mahmud Abbas ile görüşecekler. Mitchell’in bölgeye geri gelişine dek ise yardımcısı David Hale, taraflarla görüşmelerini sürdürecek.

Konuyla ilgili olarak kabineye bir açıklama yapan Netanyahu ise “İsrail ve Amerika İsrail-Filistin barış görüşmelerinin en yakın zamanda başlaması taraftarıdır. Umarım Filistinlilerin de arzusu budur ve barış konuşmaları en yakın zamanda başlar” dedi.

İsrailli yetkililer ise Arap Ligi görüşmelerinden sonra Washington’a gidecek olan Filistin lideri Abbas’ın, barış konuşmalarına umut verecek şekilde görüşmelerden ayrılmasını dilediklerini belirttiler.