GKD'de İstanbul gecesi

Toplum
28 Nisan 2010 Çarşamba

17 Nisan Cumartesi akşamı Göztepe Kültür Derneği’nde, İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti olması sebebiyle, “Esintilerle ve Efsanelerle İstanbul Renkleri” adı altında bir kültür gecesi düzenlendi.

Geceye, Jak Namer’in “1974’te İstanbul’da Yürüdüm” isimli siyah beyaz fotoğraf sergisi ile geleneksel İstanbul lezzetleri olan‘kağıt helva, lokum ve simit’ ikram edilerek başlandı. Ardından büyük salonda kültür gönüllüleri tarafından hazırlanan, İstanbul hakkında tarih, anı, efsane ve şiirlerden oluşan bir sunum yer aldı. İstanbul şarkıları ve görüntüleri ile bezenmiş anlatı, tiyatro kolu oyuncularından Betsy Mitrani, Hayati Bahar ve Yusuf Adoni’nin başarılı sunumları ile renklendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde klavyede Yusuf Sağlamlar eşliğinde Buket Bahar Sağlamlar, güzel sesi ile İstanbul şarkıları ve dünya müziklerinden seçtiği melodilerle katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Geniş bir izleyici kitlesinin zevkle izlediği gece, kültür başkanı İda Sarfati’nin yaptığı kapanış konuşması ile son buldu.