Tanrı’nın Tohumu “DEGANIA”

25 Nisan Pazar akşamı Göztepe KÜltür Derneği yediden yetmişe 120 kişilik oyuncu kadrosu ile yeni gösterileri Degania'yı sahneye koydu

Toplum
28 Nisan 2010 Çarşamba

Rav Yeuda Adoni ve Göztepe Kültür Derneği Başkanı Jojo Levi’nin de katılımıyla gerçekleşen gecede tiyatro ekibi Aaaron David Gordon tarafından ilk kibutzun kuruluşunu canlandırdı.

Oyun öncesinde yapılan kısa bilgilendirme ve hoş geldiniz konuşmasının ardından geniş bir yaş yelpazesinin oluşturduğu kalabalık oyuncu kadrosunun sahnedeki yerlerini almasıyla oyun başladı. 

Bir grup idealistin bir araya gelerek,  zorluklarla baş etmelerini,  çölü verimli topraklara dönüştürmelerini konu alan oyunda izleyiciler kendilerini Degania’ya gitmiş gibi hissettiler. Degania, ‘Tanrı’nın tohumu’ anlamına geliyor. Aaron Gordon’un büyük bir inançla kurduğu bu kibutzda, zorluklara yenik düşenler, her şeye rağmen mücadele edenler, eşitlik, hüzün sevinç ve hayata dair her şeyin paylaşımı var. Çölün verimli topraklara dönüştürülmesinde yaşanan olumsuzluklar,  saldırılarda,  düğünlerde, suyun gelişiyle yaşanan coşkularda, ayrılıklar da bu kibutz hayatının birer parçası.

Gösteri sonrasında oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere yapılan teşekkürden sonra Göztepe Kültür Derneği’nin Başkanı Levi’ye gençlere verdiği destekten dolayı bir plaket verilirken gece gençlerin coşkulu danslarıyla sona erdi…

Dekorda kullanılan çiftlik figürleri, kostümleri, dansları, müzikleri ve neşeli sunucusu Gabi Behiri ile izleyiciyi içine çeken bu gösterinin tekrarı 8 Mayıs’ta yapılacak.

İzlemek isteyenler  dernek sekreterliğine başvuruda bulunabilirler.

Emel BENBASAT