/“Turkish Delight Festival” İstanbul’da

21 Nisan 2010 Çarşamba

“Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak” Sergisi SSM’de

 Sakıp Sabancı Müzesi, “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” etkinlikleri kapsamında Mitsubishi Corporation ve Japan Tobacco’nun (JT) katkılarıyla, 15 Nisan - 27 Haziran tarihleri arasında “Fırça ve Kalemin İzinde Sınırları Aşmak - Doğu ve Batı Yazı Sanatından Seçmeler” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide, Osmanlı, Uzakdoğu ve Latin yazıları aracılığıyla, güzel yazı sanatının tanıtılması amaçlanıyor

HA! Hamlet

Avrupa’nın önde gelen yenilikçi tiyatro kumpanyalarından biri olan Markus Zohner Tiyatrosu, Shakespeare’in ünlü eserinin iki oyuncu tarafından, yeni ve heyecan verici bir şekilde oynandığı HA!Hamlet’i 29 Nisan Perşembe akşamı Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sunuyor. Oyun dili  İngilizcedir.

İyi ki doğdun Chopin!

 “2010 Dünya Chopin Yılı” kutlamaları kapsamında İstanbul’da gerçekleşen konserler 9 Mayıs’a kadar sürecek. 24 Nisan’da Teşvikiye Işık Lisesi’nde Gabor Csalog Piyano Resitali, 28 Nisan’da Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde Marek Drewnowski Piyano Resitali, aynı mekanda 2 Mayıs’ta Endre Hegedüs Piyano Resitali, 5 Mayıs’ta Emre Şen Piyano Resitali, son olarak da  9 Mayıs’ta Notre Dame De Sion Fransız Lisesi’nde Emre Elivar Piyano Resitali gerçekleşecek.

Infected Mushroom Bronx Pi’de

1996 yılında İsrail’de kurulmuş olan efsanevi psychedelic trance grubu Infected Mushroom 23 Nisan Cuma gecesi Bronx Pi Sahne’de hayranlarıyla buluşacak! Yılda yaklaşık 120 konser veren dünyaca ünlü grup, 2009 yılında yayınladıkları “The Legend of the Black Shawarma” albümlerinden sonraki ilk Türkiye konserini veriyor.

Arif Aşçı’nın  “İstanbul Panorama” Sergisi Cezayir Salon’da

Arif Aşçı’nın “İstanbul Panorama”  isimli son sergisi 21 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arasında HALKBANK’ın ev sahipliğinde Fransız Sokak’taki Cezayir Salon’da gerçekleştiriliyor.  Sergi ile eşzamanlı olarak A4 Ofset tarafından İstanbul-Rotary Kulübü işbirliğiyle yayınlanan “İstanbul Panorama” adli kitabinin da ilk sunumu yapılacak.

Geometriye farklı bir okuma: Petra De Jong ve Aksel Çoruh

Hollandalı sanatçı Petra de Jong ve Ankara doğumlu Hollandalı mimar Aksel Çoruh’un  yapıtlarından oluşan ‘Geometri’ adlı sergi 16 Nisan-08 Mayıs  tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

Kimmo Pohjonen Kluster& Proton String Quartet’ten ses ve ışık gösterisi

Sıra dışı bir topluluk olan Kimmo Pohjonen Kluster & Proton String Quartet; akordiyonda Kimmo Pohjonen ve yayalılardan oluşan Proton String Quartet seslendirdikleri sekiz bölümlü Uniko kompozisyonunu, “sampling” (doğa seslerini dönüştürme) ustası Juuso Hannukainen tarafından beceriyle dönüştürülüp başkalaştırılmış seslerin ilave edildiği bir gösteriyle sunuyor. “Surround” ses sistemi ve ışıklar, bu performansı eşsiz kılacak. 27 Nisan tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yer alacak bu farklı gösteriyi mutlaka seyredin.

Rusya’nın dev bale topluluğu 40. yılında CRR’de

Rusya’nın en önemli bale topluluklarından biri olan Moskova Grand Klasik Balesi Devlet Akademik Tiyatrosu “Natalia Kasatkina ve Vladimir Vasilev”, Bolşoy Tiyatrosu’nun dünyaca ünlü yıldızları ile 24-25 Nisan’da Cemal Reşit Rey’de sahne alacak. Bu gösteriyi kaçırmayın!

“Turkish Delight Festival” İstanbul’da

Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, bu kez dünyaca ünlü oryantal dansçılarını Türk oryantal dansçıları ve akademisyenleriyle buluşturuyor! 29 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Oryantal Dansları Festivali’ne Türkiye, İsrail, Mısır ve ABD’den uzman oryantal dansçıları katılacak ve dört gün boyunca farklı dans atölyelerine ev sahipliği yapacak.

www.turkishdelightfestival.com