Auschwitz’de yeniden‘YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ’

Dünyanın dört bir yanından gelen Yahudilerin katılımıyla gerçekleşen, Auschwitz’den Birkenau’ya yapılan ‘Yaşam Yürüyüşü’ bu yıl, 12 Nisan Yom Aşoa gününde gerçekleşti. 1945 yılında bu yolda hayatını kaybeden binlerin ve Holokost sırasında katledilen milyonların anısına düzenlenen yürüyüşe Şalom’dan Aylin Yengin katıldı 

Aylin YENGİN Şalom
14 Nisan 2010 Çarşamba

Holokost kurbanlarını anmak için Polonya’da gerçekleştirilen ve tüm dünyadan Yahudilerin katıldığı ‘Yaşam Yürüyüşü March of the Living’, bu yıl 12-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor.

1945 yılında Nazilerin Auschwitz’den çekilmesiyle kar altında yürümeye zorlanan binlerce Yahudi mahkûm, bu zorlu yolculuk sırasında hayatını kaybetmişti. Ölüm yürüyüşü olarak tarihe geçen bu üç kilometrelik yolda, her yıl dünyanın her yanından binlerce Yahudi bir araya gelerek, Nazilere rağmen hayatta kaldıklarını gösteriyorlar.

Artık sayıları çok azalmakta olan Holokost kurtulanlarının da katıldığı anma etkinliği sırasında Polonya’daki Yahudi yaşantısının izleri de ziyaret ediliyor.

Bu yıl Şalom adına Yaşam Yürüyüşü’ne katılan Aylin Yengin, turun ilk günleri ve Holokost Kurbanlarını Anma Günü’nde gerçekleştirdikleri ‘yürüyüş’ten izlenimlerini aktarıyor.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/15298-Yom-Asoada-Auschwitze-YASAM-YURUYUSU.aspx