Moiz bu kez de İzmir’i fethetti

Toplum
14 Nisan 2010 Çarşamba

21 yıllık aradan sonra Dostluk Yurdu Derneği bu kez “Moiz Hayata Şükret” oyununu sahnelemek için 9-11 Nisan tarihleri arasında İzmir’e gitti. İzmir Kültür Derneği tarafından davet edilen tiyatro ekibi 100’ü aşan Moiz serisinin bu oyununu 13. kez sahneye koymuş oldu. Dostluk Yurdu Derneği daha önce 1989 yılında “La Kula 1930” İzmir’de sahneye koymuştu.

“Moiz Hayata Şükret”, geçen sene İstanbul’da Amram Oditoryumu’nda 9 kez sahne aldıktan sonra, Kasım ayında düzenlenen turnede İsrail’de de üç kez sahnelenmişti.

31 kişilik kafile, İzmir Kültür Derneği yöneticilerinin düzenlediği üç günlük bir gezi programıyla, Şirince, Alaçatı gibi yerlerin yanısıra, Alsancak cıvarındaki Daryo Moreno sokağı, ve 1907’de Nesim Levi Bayraktaroğlu tarafından inşa ettirilen Tarihi Asansör gibi yerleri de gezdi. Cuma akşamı, Liga tarafından verilen Şabat Yemeğinde kafile İzmir Cemaat Başkanı ve cemaatin önemli simaları ile bir araya geldi.

İzmir Fuarı’ndaki İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki temsili yaklaşık 400 kişi seyretti. Seyirciler coşku içinde izledikleri temsili ayakta alkışladılar. Dostluk Yurdu Derneği yöneticileri, kendilerini cesaretlendiren bu ilgi üzerine, şimdiden önümüzdeki sezonda başka bir temsil ile İzmir Cemaati ile yeniden buluşma planları yapmaya başladılar.

DYD yönetimi, İzmirli dernek yöneticilerinin sıcak karşılaması ve misafirperverlikleri takdirle karşıladıklarını, kafilenin tüm ihtiyaçlarını ve isteklerini gideren, mükemmel bir organizasyona imza atan Siret Gabay’a ve desteklerinden dolayı Gabay ailesine de ayrıca teşekkür ettiklerini belirttiler.