GKD tiyatrosu Avrupa Yakası’nda sahnedeydi

Toplum
14 Nisan 2010 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği’nin Asya yakasında büyük bir başarıyla sergilediği son oyunu ‘’Neler Oluyor Hayatta?’’ 3 Nisan cumartesi akşamı Amram Oditoryumu’nda seyircisiyle buluştu.

Geceye, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Geçmiş Dönem Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Cemaat Başkanı Sami Herman,  Onursal Başkan Bensiyon Pinto ve eşleri, Yürütme Kurulu üyeleri, dernek, kurum başkanları ve temsilcileri ile yoğun bir seyirci kitlesi katıldı.

Derneğin tanıtımı ilgili barkovizyon gösteriminden sonra GKD Başkanı Jojo Levi sene içinde yapılmış ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi vererek gençlerin 110 kişilik bir kadroyla hazırlandıkları “Deganya” projesinin nisan ayı sonlarında sahneleneceğini belirtti.

Oyun bitiminde Tiyatro Başkanı Dani Güner sahne arkası sorumlularını sundu ve ardından Jojo Levi’yi ve dekor sponsoru Leyla Nahmias’ı sahneye davet etti. Çiçeklerle teşekkür eden Levi, Hahambaşı Rav İsak Haleva’yı konuşma yapmak üzere sahneye çağırdı. Rav  Haleva, Pesah bayramını kutladıktan sonra, oyunda herkesin kendinden ve günlük olaylardan bir şeyler bulduğunu belirterek amatör ruhla hazırlanarak bu kadar profesyonel bir oyun çıkaran oyuncuları, yazarları, yönetmeni ve tüm GKD gönüllülerini kutladı. Ayrıca gençleri aynı çatı altında toplayan faaliyetleri izlerken ne kadar gurur duyduğunu belirtti. Son olarak GKD Başkanı Levi oyunculara teşekkür plaketini sundu.