Sharansky ile Rav Lau, Yaşam Yürüyüşü’nün başını çekecek

Holokost kurbanlarını anmak üzere her yıl geleneksel olarak Polonya’nın Auschwitz-Birkenau Kampı’nda düzenlenen “March of the Living”e (Yaşam Yürüyüşü) otuz ülkeden katılacak 10 bin kişilik kafilenin başını Natan Sharansky ile Rav Meir Lau çekecek

Nelly BAROKAS Kültür
7 Nisan 2010 Çarşamba

1945’te özgürlüğüne kavuşturuluncaya dek 1.5 milyon kişinin öldürüldüğü Auschwitz’den Birkenau’ya 3 kilometrelik yürüyüş, Holokost’u anma günü olan 12 Nisan günü gerçekleşecek.

Bir insan hakları savunucusu olan Yahudi Ajansı (Sohnut) Başkanı Natan Sharansky ile bir Holokost kurtulanı olan İsrail’in eski Başhahamı İsrael Meir Lau, 10 bin kişilik kafileye rehberlik edecek.

Dinine bağlılığı ve özgürlük mücadelesi nedeniyle Sovyetler Birliği’nde on bir yıl boyunca hapis yatan ve Sovyet Yahudiliği direnişinin simgesine dönüşen Sharansky, 1986’da göç ettiği İsrail’de sosyal ve siyasi yaşamda etkinlik gösterdi. “March of the Living”e katılacaklar arasında, kamplardan kurtulduktan sonra Polonya’ya ilk kez dönecek olan Holokost kurtulanları da olacak.

Dünyanın birçok ülkesinden Polonya’ya gelecek kişiler bir program doğrultusunda bu ülkeyi dolaşıp bin yıllık Yahudi tarihinin izlerini sürecek Nazilerin Avrupa Yahudiliğini yok etmek üzere kurulmuş ölüm kamplarını gezecekler.