İsrail ordusunun öldürdüğü iddia edilen genç evine döndü

Öldürüldüğü iddia edilen Filistinli genç, canlı ve sağlıklı bir şekilde evine döndü. Filistinli Ma’an Haber Ajansı’nın verdiği haberde, ölüm iddiasının “bir iç mesele” olduğu belirtildi

Dünya
7 Nisan 2010 Çarşamba

Filistin Haber Ajansı Ma’an, İsrail Savunma Güçleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen 15 yaşındaki Filistinli gencin Mısır’da birkaç gün gözaltında tutulduktan sonra Salı günü evine canlı ve sağlam döndüğünü kaydetti.

İsrail ordusu Rafah’nın Qishtat mahallesinde oturan Mohammad Zeid Al-Farmawi’yi Gazze’den İsrail’e geçmek isterken vurduğunu iddia eden Filistinli medya raporlarını reddetti. Lakin bazı Filistin haber ajanları Al-Farmawi’nin, artık kullanılmayan Gazze Havaalanı’nın doğusunda sağlık görevlileri tarafından ölü bulunduğunu kaydetti.

 İsrail Savunma Güçleri’nden kaynaklar Haaretz Gazetesi’ne Filistinli birinin parmaklıklara yaklaştığını ancak birlikler havaya uyarı ateşi açınca uzaklaştığını açıkladılar. Kaynaklar Filistinlinin yaralanmadığını ve bölgeden yürüyerek uzaklaşabildiğini belirtti.

Gazzeli yetkililer Salı günü gazetecilere sağlık ekipleri ve Uluslararası Kızıl Haç Komisyonu’nun gencin cesedini almak için İsrail Ordusu ile işbirliği yaptığını açıklamıştı.

Ma’an’a göre Farmawi, Gazze ile Mısır’ı birbirine bağlayan bir yer altı tüneliyle Rafah’nın Mısırlı tarafına sızmaya çalışırken yakalanan ve Mısır’da gözaltına alınan 12’si ergen olmak üzere 17 Filistinliden biri.

Ailesi, Gazze ve İsrail sınırı arasında bir hafta süren şiddetli intifadadan oğullarının zarar görmemiş olmasına “çok büyük bir sevinç” duyduklarını olduklarını ifade etti.

Ma’an, Gazze Sağlık Bakanlığı Ambulans ve Acil Sorumlusu Muawiya Hüseyin’in, çocuğun cesedine ulaşmak için harcanan “çok büyük çabalar ve temaslar” sonucunda, yetkililerin kendisini Mısır’da gözaltında bulduğunu ifade ettiğini kaydetti. Ma’an aynı zamanda bazı kaynakların ölüm iddiasının “bir iç mesele” olduğunu belirttiğini kaydetti.

Geçen hafta, iki İsrailli asker ve iki Filistinli militan Gazze’de İsrail Savunma Güçleri birlikleri ve Hamas militanları arasındaki çatışma sırasında, Farmawi’nin görüldüğü bölgenin yakınında, sınır parmaklıklarının yakınına koyulmuş patlayıcılar nedeniyle hayatlarını kaybetti.