Başer Esad’dan Mahmud Abbas’a şaşırtıcı mesaj: ‘GÖRÜŞMELERİ KES, ŞİDDETE BAŞLA’

Libya’da bir araya gelen Arap ülkeleri liderleri Filistin yönetiminin barış görüşmelerine katılıp katılmamasını masaya yatırdı. Suriye ve Libya’nın bu konudaki görüşleri ise radikal oldu

Şalom
1 Nisan 2010 Perşembe

Görüşmeler sırasında Suriye ve Libya, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a barış görüşmelerinden vazgeçerek, yeniden şiddet içeren eylemlere yönelmesi önerisini getirdiler. Suriye Devlet Başkanı Başer Esad, Abbas’a ABD’nin desteklediği barış sürecinden çekilmesi ve İsrail’e karşı koymaya devam etmesi gerektiğini belirtti. Esad, “Direnmenin fiyatı barıştan daha ağır değil,” dedi.

Abbas kabul etmedi

Suriye ve Libya’nın radikal önerisi, Filistin Yönetimi Başkanı Abbas tarafından kabul görmedi. Öneriyi reddeden Abbas, toplantıya katılan 22 Arap lideri gerçekçi düşünmeye davet etti.

Toplantı sonunda katılımcılar, Filistin’in barış görüşmelerine katılması veya tamamen reddetmesi konusunda kesin bir karara varamadılar.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/15125-Suriyeden-Filistine-siddet-mesaji-Baris-konusmalarini-birakin-siddete-devam-edin.aspx