-

1 Nisan 2010 Perşembe

SSM’de Kortejo ‘Aile Evleri’ Fotoğraf Sergisi

Proje danışmanlığını Yusuf Tuvi’nin üstlendiği, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İfod) ve Simurgphotos üyesi Birol Üzmez’in objektifine yansıyan ve gerçek yoksulluk hikâyelerini anlatan Kortejo-Aile Evleri konulu fotoğraf sergisi, 8 Nisan- 2 Mayıs tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılacak. Sergide 60 adet renkli fotoğraf yer alacak. Sergi açılışı, 8 Nisan Perşembe, 18.00–20.00 saatleri arasında gerçekleşecek. www.schneidertempel.com

Jordi Savall, Avrupa Kültür Başkenti’nde

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle 9 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan Katalan sanatçı Jordi Savall konseri için geri sayım başladı. Otuz yıldır Avrupa’nın müzikal mirası üstüne araştırmalar yapan sanatçının, Osmanlı Ermeni ve Yahudi müzik ustalarının eserlerinin ağırlıkla yer aldığı son albümü ‘İstanbul 1710 Dimitri Kantemir Edvarı’ konserin ana malzemesini oluşturacak. Savall’e Türk müzisyenlerin yanısıra Ermeni, İsrailli, Fransız ve İspanyol müzisyenler de enstrümanlarıyla eşlik edecek.

Akdeniz Perküsyon Buluşması CRR’de

İsrailli perküsyon sanatçısı ve besteci Yinon Muallem’in müzik direktörlüğünde 8 Nisan Perşembe akşamı CRR’de gerçekleşecek olan bu proje, Akdeniz’in dört farklı ülkesinden perküsyon ustalarını buluşturuyor. Konserde Muallem’in yanı sıra İtalya’dan Rocco Zecca, Fransa’dan Vincent Couprie, Türkiye’den Gürkan Özkan  gibi perküsyon sanatçıları yer alacak. Ayrıca gruba vokalde Sumru Ağıryürüyen, kemanda ise Serdar Pazarcıoğlu eşlik edecek.