Kurumlar Masası dönem başkanı Mois Kohen görevine alkışlarla veda etti

Kurumlar Masası’nın 2007-2010 yılları arasındaki çalışma döneminin son toplantısı tüm kurum başkan ve yöneticilerinin katılımıyla 18 Mart Perşembe günü Hahambaşılık binasında gerçekleşti

Toplum
1 Nisan 2010 Perşembe

Kurumlar Masası Başkanı Mois Kohen, Başkan Vekili Çetin Erbeş, Sekreter Şeli Gaon ve Hukuk Müşaviri Av.Şemi Levi’den müteşekkil heyetin çalışma devresinin son toplantısına Hahambaşı Rav İsak Haleva da hazır bulundu.

 Hahambaşı Rav Haleva Başkan Mois Kohen’le ilgili konuşmasında çocukluk arkadaşı olduğu, cemaatimizde sorunu olan kurum, dernek ve cemaatlerde kendisine verilen her görevi canla başla kabul ettiğini,  onun da ötesinde büyük başarıyla görevlerini yerine getirdiğini vurguladı. Gerek konulara, gerekse kişilere yaklaşımda fevkalade başarılı olduğunu söylerken  benzetmesini yaptı.

Or-Ahayim Hastanesi, İhtiyarlar Yardım Derneği, Matan Baseter-Barın Yurt, Öğrencilere Yardım Derneği, Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği ve Golden Age’in kurum başkan, üyeleri Başkan Kohen ile Başkan Vekili Erbeş’e ve tüm Kurumlar Masası üyelerine sergiledikleri özverili çalışmaları, verimli işbirliği ile samimi yaklaşımları için duygulu konuşmalardan sonra sundukları plaketlerle teşekkür ettiler. Seli Gaon’a ise bir buket sunuldu.

Daha sonra  Başkan Kohen,  üç yıllık görev süresince  tüm kurum başkanlarının  şahsına ve çalışma arkadaşlarına  gösterdikleri yakın ilgi, içten ve samimi   yaklaşımlarından dolayı  teşekkür etti ve plaketlerini Hahambaşı Rav Haleva ile birlikte sundu.

Başkan Mois Kohen yaptıgı  veda konuşmasında şunları dedi, “Her başlangıcın bir sonu vardır. Birlikte geçirdiğimiz günleri ömrüm olduğu müddetçe büyük bir hatıra olarak saklayacağım.

37 yıldan beri cemaatte farklı  görevlerde çalıştım. Görevimi yaparken sadece hedeflerimi yakalamaya azami itina gösterdim. İnsanlar yerine, konularla uğraşmayı kendime ilke edindim. Doğru, insanlara  göre değişkenlik gösterir. Benim için doğruluk ilkesi; kafamda düşündüğüm-yüreğimde hissetliklerimle, söylediklerim ve uyguladıklarım aynı olmalıdır. Ayrı düşünmek, ayrı söylemek veya hissetliklerimden ayrı uygulamalara asla yönelmedim. Şimdi sizlere veda ederken şunu itiraf etmeliyim ki; değişik cemaat ve dernek başkanlığı yaptım. Şimdi Kurumlar Masası Başkanlığım süresince görüşlerim ve teşhislerim değişti. Kurumlarda çalışanların muhtaç olan  acil yardım isteyen yaşlı hasta ve barınma ihtiyacı olan insanlara nasıl  canla başla ve süratli yaklaştığınızı muhtaçlara nasıl kol kanat gerdiğinizi gördüm. Çok etkilendim. Sizleri candan kutluyorum. Sizler var oldukça cemaatimiz de hep var olacaktır.”

Kohen konuşmasının sonunda  Başkan Vekili Çetin Erbeş’e birlikte çalışmaktan dolayı fevkalade mutlu olduğunu, tüm olaylara sakin –etkin yaklaşımlarını, çalışma disiplinini hiç unutmayacağını ifade etti. Şeli Gaon ve Şemi Levi’nin yakın desteklerinden dolayı onlara da teşekkür etti. Kurumlar Başkanı Mois Kohen’e, tüm kurum başkan ve üyeleri kendisini ayakta alkışlayarak veda ettiler.