Sararmış Sayfalardan/ Bir münazaranın ardından

Toplum
17 Mart 2010 Çarşamba

6 Mart Pazartesi günü saat 21: 30’da Dostluk Yurdu Derneği’nde ‘Saadete ulaşmak için sanat mı, yahut da ilim mi daha etkilidir’ konulu bir münazara yapılmıştır. 60 kişiden fazla bir dinleyici kitlesi bulunan bu kültürel faaliyette kaptan Avram Sidi’nin( Kimya Fakültesi talebesi) riyasetinde Niso Beraha ( İktisad Fakültesi talebesi) ve Jak Kondu’dan ( İktisad Fakültesi talebesi) kurulu takım ilmî, Kaptan Şapat Ariyente’nin( Makine Fakültesi talebesi) riyasetinde Şirin Molinas ( Lise Öğrencisi) ve Hayim Pekgöz’den  (İktisad Fakültesi talebesi) kurulu takım ise sanatı savunmuştur.

Taraftarların candan teşvikleri arasında her iki takımda iyi hazırlandıklarını belli edecek bir şekilde, savunmalarını yapmış ve çeşitli delillere dayanmışlardır. Gerek yarışmacıların gerekse dinleyicilerin heyecanlı ve hoşça dakikalar geçirip, karşılıklı olarak birbirlerine ilginç bilgileri verdikleri bu yarışmayı az bir farkla sanatı savunan takım kazanmıştır.

Jüriyi ise şu şahıslar teşkil etmiştir: Dosatluk Yurdu’nun kurucularından Av. Yuda Saygıbilen, Kimya Mühendisi Yuda Kalvo, Hukuk Fakültesi Talebelerinden Nedim ( Niso) Karako ve Bay Josef Eskenazi.

Genellikle genç kızlarımızın, faal olarak,bir kültürel faaliyete katılmadıklarında göz önünde bulundurursak burada Bayan Şirin Molinas’ı ayrıca tebrik etmek  gerekir.  Dostluk Yurdu’na ve bütün mensuplarına başarılar temennimizle…

15 Mart 1967

Gençlerin Köşesi / Eliezer Bivas