Yako Taragano Korosu Hollanda’da ilgiyle karşılandı

Yako Taragano Sinagog İlahileri Korosu, Hollanda’da bulunan KULSAN Kültür ve Sanat Vakfı’nın davetlisi olarak Şubat ayı içinde Amsterdam ve Rotterdam olmak üzere iki konser verdi

Toplum
17 Mart 2010 Çarşamba

Yaklaşık 2 saat süren konserde Şabat ve bayramlarda okunan Piyutimleri Türk Sanat müziği sazları eşliğinde seslendirdiler. Türkiye’nin Hollanda büyükelçisinin de hazır bulunduğu konser büyük ilgi gördü.

Beğeni toplayan konser sonrasında bizzat kulise giden büyükelçi, başta Şef Yako Taragano olmak üzere tüm koro elemanlarını tebrik etti ve seslendirilen eserler hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Geceyi organize eden vakıf yöneticileri de memnuniyetlerini dile getirip bu tür programları, Benelux ülkelerine başta Belçika, Fransa ve tekrar Hollanda olmak  üzere projelendirip sunacaklarını belirtiler.

Konser vesilesi ile Amsterdam’ı gezme fırsatı bulan koro elemanları Sefarad kültürünün en önemli yapıtlarından olan Portekiz Sinagogu ve Yahudi müzesini ziyaret ettiler. Şabat günü Sefarad tarzı dua eden bir sinagogda ibadetlerini de gerçekleştirdiler. Aynı gün sinagogda gerçekleştirilen Bar- Mitzva törenini de izleme olanağı bulan ekip anlamlı bir gün yaşadı.