Limmud haftasonu

Nisan ayında şehrin stresinden uzaklaşıp üç gün boyunca ilgi duyduğunuz ya da belki ilk kez karşılaşacağınız konular hakkında,  yurtiçi ve yurtdışından gelecek konuklarla birlikte; bilgi birikiminizi arttırabilirsiniz. Paylaşabileceğiniz ve etkinliklerle becerilerinizi geliştireceğiniz Haftasonu Limmud Kültür Festivali bu sene ilk defa düzenleniyor

Toplum
17 Mart 2010 Çarşamba

Şehrin çok yakınında nezih bir ortamda konaklayacak, dostlukların pekiştirileceği ve birlikte çıkılacak  bu kültür yolculuğunda katılımcılar  hem öğrenecek hem de eğlenecekler.

Hayli yoğun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan etkinlik Cuma akşamı birçok kişinin yakından tanıdığı Avraham Infeld’in konuşması ile açılacak; ardından yenilecek yemek ve Şabat eğlencesi ile devam edecek.

Etkinlik Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak. Bir saat 10 dakika sürecek olan her zaman diliminde katılımcılar iki konferans ve bir atölye çalışması arasından seçim yapabilecekler. Dileyen cumartesi akşam yemeğinden sonra ödüllü ilginç bir film izleyecek ya da kendini caz müziğinin ezgilerine bırakacak.

Pazar günü öğleden önce iki ve öğle yemeğinin ardından tek seansa katılacak olan katılımcılar öğrenmenin heyecanını, paylaşımın mutluluğunu yaşayacaklar.

Kültür yolculuğunun konuşmacı konukları kimler?

Açılış gecesinin konuşmacı konuğu Avraham Infeld, çeşitli eğitim kurumlarında liderlik çalışmalarında bulunmuş bir isim.   

Ertesi gün öğle yemeğinden önce Spinoza’nın Tao’su /Akıllı İnançtan İnançlı Akla adlı kitabın yazarı Moris Fransez’in konuşmasına katılabilir ya da Habertürk TV kanalında zevkle izlediğimiz köşe yazarı, televizyoncu Balçiçek Pamir ile Türkiye gündemi konulu konuşmasını dinleyebilirsiniz.

 Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölüm Başkanı olan Prof.Dr. Nilüfer Narlı ile ötekileştirmenin sosyolojik kökenlerini irdelerken, öte yanda çok sayıda kitabın ve makalenin yazarı araştırmacı yazar Rıfat Bali ile günümüzün iletişim ağı içerisinde Türk Yahudi toplumunu bozulan ezberini ve değişimi sorgulanacak.

Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra aldığı yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerle perçinlediği yaşam koçluğu kariyerine odaklanan Violet Alaluf ‘tan kendi kendinizin yaşam koçu olmanız hakkında ip uçları edinilecek.

Öğle yemeğinin ardından  ekonomist, köşe yazarı, öğretim üyesi, televizyon programcısı gibi birçok kimliği bulunan Asaf Savaş Akat ile ekonomiyi tartışabilir ya da Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olan Prof.Dr.Yılmaz Esmer’den son 20 yılda Türk toplumunun değerlerinin  neler olduğunu öğrenebileceksiniz.

Bir salonda İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi hocası ve Habertürk köşe yazarı Soli Özel bir konferans sunacak.

Diğer salonda ise Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği doktora öğrencisi ve ‘2008 yılının en başarılı girişimci şirketleri arasında gösterilen Inveon’un da ortağı olan Yomi Kastro bilişim teknolojileri konusunda bilgi aktarımda bulunacak.

Akşam yenecek yemekte gün boyunca yapılan faaliyetleri paylaşırken gün süresince izlenen aktivitelerle ilgili fikir alışverişi yapabilecek. Gece İzzet Hiçkalmaz, Selim Benba, Nezih Yesilnil, Tahsin Ünüvar gibi deneyimli müzisyenlerden oluşan grubun caz dinletisini dinleyerek ya da Viktor Apalaçi yönetiminde yorumlayacağınız hayli güncel bir filmi izleyerek noktalanacak.

Ertesi gün neler yapabilirsiniz?

Gestalt bakış açısını bir yaşam felsefesi olarak sunan klinik psikolog Nita Scherler danışmanlığında kişisel gelişiminize katkıda bulunabilecek. Diğer bir seçenek ise laik bir Yahudi olarak Tevrat’ı etüt eden ve  Talmud üzerine doktora çalışması  yapmış Ruth Kalderon’un konuşması.

Şalom gazetesinde yıllardır karikatürleri zevkle izlenen Irvin Mandel bu kez Mozotros Ailesini stand –up yoluyla karikatürize edecek.

Biraz da el becerilerimi geliştireyim diyenler eğer kukla, keçe, Brezilya nakışı, kurdele nakışı gibi birçok çalışmayı başarıyla sürdüren Lita Russo’nun atölye çalışmasına katılabilecekler.

Birçok sivil toplum kuruluşunun faal bir üyesi, Total Finans’ın Kurucu Üyesi ve Global M&A’nin Türkiye ortağı olarak iş hayatına devam eden ekonomist Metin Bonfil’in sunumu da hayli ilginç olacak.

Pazar günü, iki kez Sedat Simavi Basın Ödülü, iki kez de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Ödülü almış deneyimli gazeteci Sedat Ergin’in yorumlarını televizyon ya da gazete aracılığıyla değil canlı olarak izleme şansı yakalanabilecek.

Limmud Haftasonu yetkilileri, “Göze, kulağa, ruha, beyine hitap eden iddialı bir program ile gelin Haftasonu Limmud’un zevkini hep birlikte çıkaralım. Bu etkinliğe katılımın 188 kişi ile sınırlı olduğunu ve kayıt süresinin de 1Mart- 5Nisan arası olduğunu da üzülerek hatırlatmakta fayda var. Kendinizi bu kültür yolculuğunun neresinde görmek istiyorsanız, Limmud’un sizi hedeflediğinizin bir adım ötesine taşıyacağına kuşkunuz olmasın” dediler.