-

Aylin YENGİN Yaşam
10 Mart 2010 Çarşamba

NE İZLEYELİM?

Broadway müzikallerinden seçmeler 11-14 Mart’ta TİM Maslak Show Center’da... Red Hot Broadway (Ateşli Broadway) adlı grup, Broadway’in en güzel müzikallerinden çarpıcı bölümleri yalnızca 6 gösteriyle sergileyecek. A Chorus Line, Hello Dolly, My Fair Lady, Chitty Chitty Bang Bang, The Lion King, Cabaret, Les Miserables, Evita, Grease, Chicago, 42nd Street, Cats, Minnie the Moucher from The Blues Brothers, Mamma Mia, Saturday Night Fever, Copacabana ve The Rocky Horror Show’u bir arada sahnede görmek ilginç olmalı. Broadway'in en ihtişamlı gösterilerinin büyüleyici atmosferini seyirciye birebir yaşamak, gösterişli kostümler, müthiş ışık tasarımı ve inanılmaz beceriye sahip bu grubu izlemek için geç kalmış sayılmazsınız. Biletix kanalıyla satılan farklı kategorideki biletler 50 ile 100 TL arasında değişiyor.

NE DİNLEYELİM?

Flamenko’ya ismini altın harflerle yazdıran efsane gitarist Paco de Lucia, 10 Nisan 2010 Çarşamba akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda muhteşem bir konser vermek üzere İstanbul'a geliyor. Dünyanın tüm gitaristlerinin imrendiği ve takip ettiği sanatçı, yepyeni şarkıları ile çıktığı 2010 dünya turnesi kapsamında hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor. 1947 doğumlu Paco De Lucia (Francisco Sanchez Gome ) on bir yaşından beri sahnelerden inmedi. 1996 yılında, on üç yıldır tanıştığı Al di Meola ve John McLaughlin ile beraber "The Guitar Trio" albümlerini kaydetti. Carlos Saura'nın Carmen'i, Borau'nun La Sabina'sı gibi sinema filmlerinin müziklerine imza atan sanatçı, ünlü Los Tarantos balesinin kayıtlarını gerçekleştirerek İspanya’da hafızalara kazındı. 23 Mart 2007 tarihinde Cadiz Üniversitesi Paco de Lucia’ya müzikal ve kültürel katkılarından dolayı fahri doktora verdi. Biletler satışa çıktı, elinizi çabuk tutun! ( www.biletix.com )

NE OKUYALIM?

Gazetemizin sanat sayfası yazarlarından Miryam Şulam’ın “72” adlı kitabı Delisarmaşık Kitapları Komşu Yayınevi tarafından yayına hazırlanıp kitapevlerinin raflarındaki yerini aldı. Şulam kitabında yaşama, sevgiye, aşka ve kendine dair 72 tane şiirsel anlatıya yer vererek okuyucuları gülümseten, düşündüren keyifli bir yolculuğa çıkartıyor.

NEREDE GEVŞEYELİM?

Gidin ve Sanda Spa'nın (Hillside bünyesindeki muhteşem yaşam merkezi) büyülü dünyasında, insanı sakinleştiren ve huzur veren bakımlarla kendinizi yenileyin. Twins Massage adı verilen ve Doğu'dan Batı'ya uzanan beş değişik masaj tekniğiyle iki terapistin senkronize bir şekilde uyguladığı masajla vücudunuzda derin bir dinlenme sağlayacaktır. Kaçırılmaması gereken unutulmaz bir deneyim. Vaktiniz mi yok, kendiniz gidemiyor musunuz? Sevdiklerinize Sanda Spa hizmetlerini hediye ederek onlara eşsiz bir deneyim yaşatabilirsiniz. Sanda Spa’nın, Etiler (Hillside City Club Etiler Tepecik Yolu Alkent Sitesi), Kozyatağı (Kozyatağı Trio Konutları 85/2 Kozyatağı) ve İstinye Park (İstinye Park AVM 3. Kat Hillside City Club İstinye) olmak üzere üç şubesi var. En yakınınızdaki şubesi, bir saatlik bir tatil keyfi için sizi bekliyor.

HANGİ BLOGLARI TAKİP EDELİM?

Gazetemiz yazarı ve Yaşam Sayfası editörü Batya Kebudi’nin yeni blogu ‘A la Batya’ çok ilginç, herkese şiddetle tavsiye ederim. Moda, takı, tasarım, stil hakkında taptaze haberler ile karşınızda: http://alabatya.blogspot.com/

Nerede ne yenir, ne içilir, öğrenmek, farklı reçetelere ve tariflere ulaşmak için: http://lezzetinizinde.blogspot.com/

Yerli TV dizilerinden sıkılanlar için, yabancı dizileri konu alan: http://www.22dakika.org/