GKD Purim kutlamaları

Göztepe Kültür Derneğinde Purim Bayramı 7’den 70’e büyük bir katılımla kutlandı. Her yaştan kişilerin rengârenk kıyafetlerle girip çıktıkları dernek binasında hafta sonu boyunca tam bir karnaval havası esti

Toplum
3 Mart 2010 Çarşamba

MİNİKİDS FESTİVALİ

Göztepe Kültür Derneği’nde 2-7 yaş Minikidsler, “Purim Festivali” temalı ve yoğun katılımlı partileri ile Şubat ayını renklendirdiler. Rengârenk objelerle ile süslenen salon ve birbirinden ilginç, komik, göz alıcı kostümleri giyen çocuklar güne polar kumaşından kral ve kraliçe figürlü el kuklası ve Purim kahramanlarını boyayarak başladılar. Plastik şişeden komik palyaçolar ve Purim kahramanlarının yüzlerinden saat yaparak hoşça vakit geçirdiler.

Minikids ekibi tarafından hazırlanmış Purim hikâyesini keyifle seyreden çocuklar güne onlar için planlanmış hareketli oyunlar ve paraşüt ile devam ettiler. Sürpriz olarak hazırlanan pinyata ile içinden çıkan şeker ve çıkartmaları topladılar ve onlar için özenle hazırlanmış hediyelerini alarak evlerine uğurlandılar.

Veliler yoğun katılımlı partiden ayrılırken emeği geçen herkese teşekkür ederek ileriki günlerde yapılacak partileri heyecanla beklediklerini ilettiler.

Minikids ekibi, çocuklar için ayrı bir anlamı olan Purim bayramını yoğun ve görkemli kutlamanın heyecanını ve çocukların buradan güler yüzle ve mutlu ayrılmalarının tüm emeklerine ve yorgunluğa değdiğini söyleyerek bir sonraki partilerinde buluşmak üzere partiyi bitirdiler.

ŞÖLEN...

Purim Bayramı Göztepe Kültür Derneği’nde gece de neşe dolu bir atmosferde kutlandı. Gecenin görkemi, girişte karşılayan, aslında simaları tanıdık fakat ilk bakışta maskelerden dolayı tanınamayan kişiler ile esrarengiz bir havada kendini gösteriyordu.

Niso Kaston, Berrak Bahar ve muhteşem orkestrası ile renklenen salonda coşkulu, keyifli ve eğlence dolu sesler yükselirken gelen kalabalık topluluğun beğeniyle dinlediği şarkılar eşliğinde her tarafta kahkaha ve müzik sesleri yankılanıyordu.

Nedim Seviş tarafından üstün bir performansla sunulan kostüm yarışmasında zorlu geçen seçim sonucunda ilk 3 sırayı Geyşa kıyafetiyle Lizet Papo, Prenses kıyafetiyle Lizet Levi ve bebek kıyafetiyle Berta Goldstein paylaştılar. Gecenin ilerleyen saatlerinde katılan davetliler dans etmekten yorgun ama dostlarıyla böylesine coşkulu bir bayramı bir arada kutlamanın verdiği memnuniyetle dernekten ayrılırken GKD ruhunun salonun her köşesinde fark ediliyor olması, canla başla çalışan tüm ekibin birlikteliği ve enerjisi ile oluşan bu güzel gecelerin hiç bitmemesi ve daha nice bayramlarda bir arada olma dileğinde bulundular.

KARNAVAL...

8-20 Yaş arası minikler ve gençler tüm bir hafta sonuna yaydıkları etkinliklerle Purim Bayramı’nın coşkusunu paylaştılar. Birbirinden renkli kostümler ve yaratıcı görünümleriyle ilginç bir tablo sergileyen gençlerin buluşmasıyla gerçekleşen karnavalde giyilen kıyafetlerde kukla ve iskambil kartı kıyafetleri en göze çarpıcı olanlardı. 80’leri günümüze taşıyan gençlerin yanı sıra 15 yaşındaki gençler hazırlamış oldukları gösteride Purim hikâyesini modernize ederek Facebook ortamına taşındığı esnada yaşananlarla ilgili bir oyun sergilediler.