Hanuka Bayramı'nda: DEVLETİN ZİRVESİNDEN BİRLİK MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Hanuka Bayramı nedeniyle Musevi vatandaşlara hitaben yayınladıkları mesajlarda hoşgörü, beraberlik ve dayanışma mesajları verdiler. Liderler mesajlarında ‘eşit vatandaş’ vurgusu yaptılar

Şalom
16 Aralık 2009 Çarşamba

Gül: “Cumhuriyetimizin eşit fertleri”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, asırlardır aynı topraklarda kardeşlik ve dayanışma içinde yaşadığımızı belirterek başladığı mesajında, Musevilerin eşit vatandaşlar olduğunun altını çizdi. Gül’ün bayram mesajında şu ifade yer aldı: “Tüm vatandaşlarımız, kökenleri ve inançları ne olursa olsun, Cumhuriyetimizin eşit fertleridir. Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de hiçbir zaman husumet kaynağına dönüştürülmesine izin vermeyeceğimiz farklılıklarımız, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimizi teşkil etmektedir.”

 Erdoğan: Hanuka, kaynaşmaya katkıda bulunan bir gündür

Başbakan Erdoğan da Hanuka Bayramı’nı kutladığı mesajında bayramların milletçe yaşanan birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirdiğini belirterek, “Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı da sosyal hayatımızda karşılıklı anlayış ve yakınlaşmaya, kaynaşmaya katkıda bulunan önemli günlerden biridir” dedi. Erdoğan, “Milletimiz, bu topraklarda yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşamanın en güzel örneklerini vermiştir,” ifadesini kullandı.

 İstanbul Müftüsü de Hanuka’yı kutladı

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı da, “Musevi vatandaşlarımızın 12-19 Aralık 2009 tarihleri arasında kutlayacakları Hanuka-Işıklar Bayramı’nı tebrik eder, esenlikler dilerim” mesajını iletti.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/13878-Cumhurbaskani-Gul-ve-Basbakan-Erdogandan-Hanuka-kutlamasi.aspx