YSK Or Komisyonu’nun Hanuka kutlaması

Yıldırımspor Kulübü, 13 Aralık Pazar günü Sheraton Otel ve Finansbank A.Ş.’nin sponsorlukları ile co?kulu bir Hanuka kutlamasına imza attı. Güne katılanlar eğlenceli bir bayram kutlaması yaşadı

Toplum
16 Aralık 2009 Çarşamba

Yorucu bir yaz sezonu sonrasında yoğun kış faaliyetlerini de uygulamaya başlayan YSK ilk çalışmasını, kuruldukları günden beri genç nesle örf adet ve geleneklerin  temel ilkelerini öğretmek olan ve bunu aile ile bütünleşen sevgi çemberi içinde yapmayı hedefleyen Or Komisyonu’nun Hanuka partisi ile  gerçekleştirdi.

Yaklaşık 150 ailenin yani 400 büyük ve 300 küçük çocuğun katılımı ile Sheraton Otel Maslak İstanbul’da gerçekleşen muhteşem partide hem büyükleri memnun etmek, hem de miniklere Hanuka’nın yani “Işığın Mucizesi”in öğretmek adına birçok faaliyet gerçekleşti. 

Saat 11.00’de başlayan partide Sheraton Oteli tarafından özenle hazırlanan; gün boyu devam eden ve çok beğenilen lezzetli ikramları sunuldu. UOML öğretmenlerinin ve YSK Minik Komisyonu gençlerinin özenle seçmiş olduğu birçok faaliyetle birlikte Işıklar Bayramı`nın  anlamını içeren oyunlarla ve el sanatları faaliyetleri ile pekiştirildi. ‘Vokaliz’ adlı müzik grubun sahne performansının yer aldığı organizasyonda Nintendo Wii firması ve Karatahta animasyon grubu da diğer salonlarda miniklere eğlenceli birer aktivite ortamı yarattılar.

Günün en büyük sürprizi Rina Muraben’in çabalarıyla yaklaşık 40 kişilik bir ekibin sunduğu Hanuka Show’u oldu. YSK bünyesinde yer alan birçok anne baba ve çocuğun gönüllü destekleri ile hazırlanan show beğeni topladı. Haftalarca süren çalışmalar sonunda çocuklar gerek kıyafetleri gerekse sahne performanslarıyla katılımcılara görsel bir şölen yaşattılar. Showun sonunda müthiş bir coşku eşliğinde YSK gençlerinin dans gösterileri yer aldı ve daha sonrasında Rav Naftali Haleva, YSK Başkanı Hayim Eskinazi ve Levent Allovi’nin önderliğinde Hanuka duasını okudu ve mum yakma töreni gerçekleşti. Yaklaşık 600 kişi uyum içinde Hanuka duasını seslendirmesi unutulmayacak bir an oldu.  YSK Başkanı Eskenazi’nin günün anlamını; ışığın ve birlikteliğin önemini anlatan konuşmasından  sonra derneğin  faaliyetlerinden ve yarınları ile ilgili gençlere sahip çıkılması adına  düşüncelerini dile getirdi. Daha sonra Hahambaşı İsak Haleva’nın da katılımı ile plaket töreni yapıldı ve desteklerinden dolayı Mix Müzik Avi Ovadya’ya, Da-Vet Organizasyon’dan Tuna Rozant’a, Rina Muraben’e, Sheraton Otel Maslak İstanbul’dan Şennur Kıracı ve Ahmet Keymen’e ve son olarak da Finansbank A.Ş. Yetkilisine teşekkür plaketleri takdim edildi. Plaket töreni sonrası yaklaşık 30 firmanın destekleri ve verdikleri birbirinden güzel hediyelerle renklenen bir çekiliş gerçekleşti ve yaklaşık 60-70 aileye hediyeleri dağıtıldı. Birçok kurumun stand açarak faaliyete renk kattığı günde; miniklere şekerler, kitaplar ve diş bakım setleri gibi daha birçok farklı hediye dağıtıldı.

Günün sonunda tüm aileler organizasyondan son derece memnun kaldıklarını, YSK’nın her geçen gün amacına ulaşmak adına çıtasını bir adım daha yükselttiğini ve çocuklarına her bayramda yapılan bu faaliyetlerin amacına ulaşmasından çok memnun olduklarını ilettiler.

YSK başkanı, aylardır süren çalışmalarda emeği gecen tüm dernek Yöneticilerine teşekkür edip, büyük bir partiye imza atan ve bütün gün misafirler ile yakından ilgilenen YSK Or Komisyonu üyeleri Louise Fins, Selda Seneor, Betsi Kebudi, Mirey Seloni, Jill Ülçer, Sevim İnanç, Tanya Yanni, Bivet Levi, Betül Özberk, Ceyda Polikar, İdil Ahitov, ve Stella Abulafya’yı da günün sonunda sahneye çağırıp kendilerine teşekkürle ışıklarının sürekli parlamasını temennisinde bulundu.