Gül ve Erdoğan’dan Hanuka kutlaması

Cuma gecesi başlayan Hanuka bayramını devletin ileri gelenleri de anlamlı mesajları ile kutladılar.

Şalom
14 Aralık 2009 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Aralık tarihli mesajında hoşgörü, kardeşlik ve dayanışmayı vurguladı ve şunları dile getirdi:
“Asırlardır aynı topraklarda, hoşgörü, saygı, kardeşlik ve dayanışma hisleri içinde birlikte yaşadığımız, aynı sevinç, keder ve ümitleri paylaştığımız Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını en samimi dileklerimle kutluyorum.
Tüm vatandaşlarımız, kökenleri ve inançları ne olursa olsun, Cumhuriyetimizin eşit fertleridir.
Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de hiçbir zaman husumet kaynağına dönüştürülmesine izin vermeyeceğimiz farklılıklarımız, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimizi teşkil etmektedir.
Bu düşüncelerle, Musevi vatandaşlarımızın ve tüm Musevilerin Hanuka Bayramını bir kez daha tebrik ediyor, esenlik ve mutluluklar diliyorum.”
Başbakan Tayyip Erdoğan da, Yahudiliğin önemli bayramlardan olan Hanuka dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan’ın mesajı şu şekilde oldu:
“Sevgi, dayanışma, barış ve hoşgörünün öne çıktığı bayramların, milletçe birlik, beraberlik ve dayanışmamızın pekişmesinde önemli bir yeri vardır.
Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı da sosyal hayatımızda karşılıklı anlayış ve yakınlaşmaya, kaynaşmaya katkıda bulunan önemli günlerden biridir.
Milletimiz, bu topraklarda yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşamanın en güzel örneklerini vermiştir.
Ülkemiz bugün, şiddet ve nefretin giderek yaygınlaştığı bir dünyada medeniyetler ittifakı arayışlarımızın sonuca ulaşabileceğini göstermesi bakımından cesaret ve ümit verici bir sembol haline gelmiştir.
Bu umutla Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını kutluyor, aziz milletimiz başta olmak üzere bütün insanlığa barış, huzur ve refah diliyorum.”