-

9 Aralık 2009 Çarşamba

Jerfi Aji piyano resitali
Halen piyano üzerine doktora çalışmalarını ABD’de John Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuvarı’nda Marian Hahn ile sürdüren Jerfi Aji, 21 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00’de İTÜ Maçka yerleşkesi Mustafa Kemal Salonu’nda Beethoven, Scriabin, Schumann ve Fazıl Say’ın eserlerinden oluşan bir program sunacak. Konserin geliri İTÜ Vakfı burs fonuna aktarılacak. Tel: 0212 243 27 30

 Eytan İpeker ve Yoel Meranda işbirliğiyle İdil Biret Belgeseli
12. TÜRSAK- İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması’nın bu yılki onur ödülü, 9 Aralık Çarşamba günü CRR’de düzenlenecek etkinlik açılışında Türkiye’nin en büyük sanatçılarından İdil Biret’e takdim edilecek. Bu vesileyle sanatçının vereceği resitale, yönetmenliğini ödüllü yönetmen Eytan İpeker’in, yapımcılığını Yoel Meranda ve Böcek Yapım’ın üstlendiği, “İdil Biret: Piyanodaki Mucize Parmaklar” belgeselinin bir bölümü eşlik edecek.
İdil Biret’in sanatını ve yaşamını konu alan ve halen yapım aşamasındaki belgeselin sponsoru Vehbi Koç Vakfı.

Sharon Kam - İtamar Golan ikilisi CRR’de
Kendini çağdaş müziğe adamış, İsrail’in en ünlü klarinet sanatçılarından Sharon Kam, 10 yılı aşkın bir süreden beri işbirliği yaptığı ve ülkemizde sayısız konserler veren yine İsrailli piyanist İtamar Golan eşliğinde, 21 Aralık Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda unutulmaz bir konser verecek. İkili, Debussy, von Weber, Schumann, Poulenc, Kreisler, Ravel, Çaykovski ve Giampieri’nin eserlerinden oluşan bir repertuar sunacak.