-

3 Aralık 2009 Perşembe

Ünlü besteci Philip Glass CRR’de
Günümüzün en etkileyici bestecisi olarak Philip Glass 2007 yılında İngiltere’de yapılan “Dünyanın Yaşayan 100 Dâhisi” anketinde 9. sırada yer almıştı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu 12 Aralık Cumartesi akşamı bu ünlü Amerikalı sanatçıyı ağırlayacak.  “Solo piyano için etütler ve diğer çalışmalar”, usta bestecinin klasikleşmiş eserlerini kendi yorumuyla dinleyebilmek açısından, kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Operadan, tiyatro müziğine, oda müziğinden, senfonik müziğe pek çok alanda çalışmaları buluyor.
Sanatçının en çok bilinen yönü ise imza attığı film ve belgesel müzikleri. Glass’ın bu yöndeki bestelerinin en büyük özelliği müzik ve görüntülerin birebir örtüşmesi ve Altın Küre dâhil birçok ödül kazanmasıdır.
Tel: 0212 232 98 30

Betsi Sullam’ın bankı Nişantaşı Sanat Parkı’nda
Nişantaşı Sanat Parkı’nın açılışı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katılımı ile 23 Kasım Pazartesi günü gerçekleşti. Küratörlüğünü Yılmaz Zenger’in yaptığı projede parka 30 farklı bank çalışması yerleştirilmiştir. Bu çalışmalardan biri de heykel sanatçısı Yard. Doç. Dr. Betsi Sullam tarafından yapılmış olan “ELELE” adlı çalışmadır. Sullam, bütününde bir heykel gibi tasarladığı ancak kullanım alanlarını serbest bıraktığı bu çalışması ile bank konseptine yeni bir yaklaşım getirmiştir.

“Melodias Epicas” Galatasaray Üniversitesi’nde
Piyanist Renan Koen ve grubu Melodias Epicas, 7 Aralık Pazartesi akşamı saat 19.30’da Galatasaray Üniversitesi Coşkun Kırca Salonu’nda bir konser verecekler.

Chagall’in torunu Pera Müzesi’nde
 Halen devam eden “Yaşam ve Aşk” sergisi münasebetiyle, ünlü ressam Marc Chagall’in torunu Meret Meyer, 5 Aralık Cumartesi günü, saat 14.30’da, “Torununun Gözünden Chagall” / “Siyahtan Hareketle Rengi Anlamak”  başlıklı bir konferans vermek üzere Pera Müzesi’nde olacak.
Tel: 0212 334 99 00

Simya Galeri’de iki farklı takı-heykel sergisi
Simya Galeri farklı temalar barındıran iki takı sergisine ev sahipliği yapıyor. 2 Ekim’de başlayan takı sanatçısı Sabrina Fresko’nun “Zaman” adlı kişisel sergisi 23 Aralık’a kadar sürecek. 25 Aralık 2009- 27 Mart 2010 tarihleri arasında yer alacak olan “İstanbul’u  takı-yorum” sergisi ise İstanbul’u hatırlatan imgelerden oluşuyor. Edebiyat, şiir gibi soyut kavramların bile gümüşte vücut bulduğu sergi, Simya Galeri atölyesi sanatçıları; Gamze Taner, Leyla Çelik, Necla Soyaslan, Leyla Tekbulut, Seda Soğancıoğlu, Hande Yılmaz, Lina Benhalegua,  Aslı Güvenal, Linda Yahyaoğlu, Nesrin Çorakçı, Meral Saatçi, Sabrina Fresko, Ender Baloğlu ve Mine Akın’ın gerçekleştirdiği, şehrin takılabilir halidir.
Tel:  0212  259 7740

İş Sanat bu ay Monica Molina’yı ağırlıyor
İspanyol müziğinin dünyaca ünlü yıldızı, aşk şarkılarının muhteşem yorumcusu Monica Molina, 12 Aralık Cumartesi akşamı İş Sanat sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.
Tel: 0212 316 10 83

“Nigel Kennedy Quintet” Hendrix klasikleriyle Babylon’da...
Zamanımızın en iyi keman sanatçılarından biri olarak kabul edilen Nigel Kennedy, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 9-10-11 Aralık tarihlerinde İstanbullu dinleyicilerle Babylon’da buluşacak.Grup, “Jimi Hendrix Experience” adını verdikleri performanslarında Hendrix klasiklerini yorumlayacak. Daha önce Blues Note  adlı ilk caz albümüyle adından söz ettiren Kennedy, The Who ile birlikte sahne aldı. Tel:0212 292 73 68