Türkiye-İsrail işbirliğinde yeni adımlar atıldı

Ekonomi
3 Aralık 2009 Perşembe

23 Kasım Pazartesi günü Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) sponsorluğunda düzenlenen panelin onur konuğu İsrail Sanayi ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben- Eliezer oldu. Düzenlenen panelin amacı Türkiye İsrail arasında işbirliğini geliştirmek ve oluşabilecek işbirlikleri için yeni kapılar açmaktı. Binyamin Ben-Eliezer, yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.
Başkonsolos Moshe Kamhi’nin açılış konuşmasını yaptığı panelde İsrail Üreticiler Birliği Başkanı Sheraga Brosh ve İsrail’in Türkiye Ticaret Ataşesi Doron Abrahami de var olan işbirliklerinin güçlendirilmesi ve yeni doğacak iş olanakları için yatırımcılara kapıların açık olduğunu dile getirdi.
Sabahki oturumda, Sanayi ve Çalışma Bakanlığı genel müdürü Sharon Kedmi, Dış Ticaret Bakanlığı adına genel müdür Boaz Hirsch, TUBİTAK Uluslararası Projeler Koordinatörü Oğuz Yapar söz aldılar.
Öğlen yemeği sonrasındaki oturumda ise Bank Pozitif Ceo’su Hasan Akçakayalıoğlu moderatörlüğünde Türkiye İsrail iş ilişkileri konusu ele alındı. Konuşmacılar arasında Ekrem Güvendiren ve Menashe Carmon söz aldı.
Panelin sona ermesi ile İsrail ve Türkiye’den katılımcı şirketler arasında işbirliği sağlanması amacıyla kısa zamanlı toplantılar düzenlendi. Bankacılık, organizasyon, otomotiv, sigorta, sivil savunma, havacılık, bilişim ve arazi geliştirme sektörlerinden 18 firma katıldı.