YSK'da İspanya rüzgarı

24 Kasım Salı günü Yıldırımspor Kulübü Hanımlar Komisyonu’nun 2009-2010 kış sezonu açılış gününe katılanlar İspanyol tatlarının ve müziğinin keyfine vararak farklı bir gün geçirdiler

Sibel KONFİNO Toplum
3 Aralık 2009 Perşembe

Giyimlerden süslemelere, yemeklerden şarkılara tam bir İspanyol havasının hâkim olduğu Yıldırımspor lokalinde tüm kurum ve dernek hanımlar komisyonu temsilcileri sohbet ederek öğle yemeğini tadımladılar. Ardından; bir süredir YSK’da açılan İspanyolca kurslarında öğretmenlik yapan ve sempatik tavırlarıyla büyük ilgi gören Marc Gonzalo mikrofonu alarak katılımcılara hoş geldiniz dedi.  Günün ilginç olaylarından biri Şef Hüseyin Kurt ve yardımcısı Ece Erginöz’ün dernek girişinde kurdukları mini mutfakta misafirlerin şaşkın ve ilgili bakışları arasında özel bir İspanyol tatlısı hazırlamaları idi. Aynı zamanda Gonzalo’nun İspanyolca ve Türkçe verdiği eğlenceli açıklamalar güne ayrı bir neşe kattı.
Yemeğin ardından katılımcılar diğer salona davet edilerek Sangria adı verilen özel kokteylleri yudumlarken Grup Alkala’nın seslendirdiği İspanyol ezgilerine eşlik ettiler. 
YSK Hanımlar Kolu yeni Başkanı Teri Gürkan yaptığı konuşmada, derneğin rutin faaliyetlerine değinmeden önce :” Bugün sizleri alıp, köklerimizin bulunduğu ülkeye götürelim istedik. Yemeğiyle, müziğiyle, dansıyla İspanya’yı buraya taşıdık.” dedi ve şöyle devam etti: ” Yoğun ilgi gören İspanyolca ve İbranice kurslarımız devam etmekte. Hanuka partimiz 3-12 yaş grubu çocuk ve velilerinin katılımıyla Sheraton Oteli Balo salonunda gerçekleşecek. Salı günleri dönüşümlü olarak Scrabbel turnuvaları ve film okuma geceleri düzenlenecek. Her yıl ilgi ile izlenen tiyatromuz bu yıl da “Yarın güzel olacak” adlı oyunla ocak ayında sizlerle buluşacak. Yarıyıl tatilinde geleneksel Anneler ve çocukları Uludağ turumuz olacak.”  Açılış gününü hazırlayan yardımcıları Teri Avadya ve Edith Camgözoğlu’na teşekkür eden Gürkan tüm masa arkadaşlarına, Kulüp Müdürüne ve personele de özverili çalışmalarından dolayı minnetlerini sundu.
Nella Vetura ve Elda Kaspi’nin sunduğu İspanyol dansı katılımcıları büyülerken günün sonunda davetliler de sahneye davet edilerek yeni sezona neşe ve dans ile merhaba denildi.