-

18 Kasım 2009 Çarşamba

“Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul Sergisi SSM’de

‘Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk’ başlıklı sergi 19 Kasım 2009 – 28 Şubat 2010 tarihleri arasında S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) sanatseverlerle buluşacak. İstanbul 2010 Kültür Başkenti’nin ilk etkinliği olarak gerçekleştirilecek sergiyle, 15. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan dönemde, iki kent arasındaki karşılıklı etkileşimin ve tarihsel birlikteliğin anlatılması amaçlanıyor. Sergide Venedik müzeleri koleksiyonlarından seçilen eserlerle Topkapı Sarayı Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Pera Müzesi ve Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nden seçilen eserler yer alıyor. Serginin küratörlüğünü, SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, Musei Civici Veneziani Direktörü Prof. Giandomenico Romanelli, Ca’Foscari Üniversitesi’nden Prof. Giampiero Bellingeri ve Museo Correr’den Dr. Camillo Tonini üstleniyor.

“Süreklilik ve Denge II” Resim Sergisi

Şeli Kohen’in tabloları, 19 Kasım–7 Aralık tarihleri arasında Tünel Cep Sanat Galerisi’ne konuk oluyor. Açılış, bir kokteyl eşliğinde 19 Kasım Perşembe akşamı saat 18.00 – 20.00 arasında gerçekleşecek. Tel: 0212 292 00 38

“Ribi Nisim Behar’ın yaşamından kesitler ve eserleri” 

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, 22 Kasım–13 Aralık tarihleri arasında zamanın en önemli din adamlarından Ribi Nisim Behar’ın yaşamından kesitlerin ve eserlerinin sunulacağı bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Açılış 22 Kasım Pazar sabahı saat 11.00’de Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva’nın katılımıyla gerçekleşecek. Tel: 0212 292 63 33

Reneta Sibel Yolak’ın başarısı

İsrail’de özel bir komisyon tarafından değerlendirilen gazetemiz yazarlarından Reneta Sibel Yolak’ın kitapları, ulusal yazarlara verilen özel ödüle layık görüldü. Eserlerin yakın bir zamanda İbranice’ye kazandırılması bekleniyor.

 

Sara Aji karma seramik sergisinde

Kuruluşundan beri seramik sergilerine özellikle yer veren Tolga Eti SanatEvi, 12.yılında sezonu, Sara Aji, Aylin Bilgiç, Sakine Çil, Reyhan Gürses, Asuman İnan, Ayfer Kalsın, Xenia Kravchenko, Mehmet Kutlu, Teppei Yamashita, Ayla Yüce’nin katıldığı karma seramik sergisi ile açtı. Geçmişi milattan önceye dayanan seramik sanatının günümüz örneklerini 1 Aralık’a kadar görebilirsiniz. Tel: 0216 368 26 79

 

Orhan Pamuk’un kitapları İbranice’de

“Beyaz Kale” (Mose-Sevilla-Saron) ve “Kara Kitap”tan (Slomo Avayou) sonra Pamuk’un 1998’de yayımlanan “Benim Adım Kırmızı” adlı romanı da, yine Mose Sevilla-Saron’un çevirisiyle, İsrailli kitapseverlere sunuldu.

 

İş Sanat Shlomo Mintz ve Moskova Solistleri’ni ağırladı

İş Sanat, 17 Kasım akşamı viyola virtüözü Yuri Bashmet yönetimindeki Moskova Solistleri ve İsrailli ünlü keman virtüözü Shlomo Mintz’i konuk etti. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde sanatçılar, Mozart’tan Tchaikovsky’ye uzanan bir program sundular.

12 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.00’de dünyaca ünlü sanatçı Monica Molina, İş Kuleleri’nde konser verecek. Bilet satışlarına şimdiden başlandı. Geç kalmadan yerinizi mutlaka ayırtın..

Tuluyhan Uğurlu ile Beyazit’ta Zaman

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, 22 Kasım Pazar günü “Beyazıt’ta Zaman” isimli eserini, tarihi Beyazıt Kütüphanesi’nin kuruluşunun 125. yılında yedi yıl aradan sonra tekrar seslendirecek.

Konser, saat 14.00 ve 17.00’de aynı gün iki ayrı seansta, 500 yıl önce Beyazıt Camii Külliyesi içinde yapılan ve zaman içinde Osmanlı’nın ilk devlet kütüphanesi olan mermer salonda düzenlenecek Sanatçıya konserde kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, percussion’da Gürkan Özkan eşlik edecekler.