Yahudi ve Arap İşkadınları engelleri yıkıyor

İsrailli ve Arap iş kadınlarını bir araya getiren 11. Ekonomik Konferansta iş dünyasında engelleri yıkan kadınlar ele alındı. 300 kişinin katıldığı konferansta Cherie Blair, Ofra Strauss ve Prof. Avishay Braverman gibi isimler dinleyicilere seslendi

Dünya
18 Kasım 2009 Çarşamba

Kasım’ın ilk haftasında İsrail’deki Yahudi ve Arap iş kadınları için düzenlenen 11. Ekonomik Konferansta  “İş Dünyasında Engelleri Yıkan Kadınlar” adlı bir sempozyum düzenlendi. Sempozyum Yahudi-Arap Ekonomik Gelişim Merkezi, Jasmine adlı İsrail’deki iş kadınları kurumu ve Konrad Adenauer Stiftung sponsorluğunda gerçekleşti.

Bugün İsrail’de kadınlara ait kayıtlı 40,000 işletme bulunuyor. Jasmine de Yahudi ve Arap iş kadınlarını aynı çatı altında toplayan ve İsrail’deki sektörlerde bütün iş kadınları tarafından karşılaşılan konuları ele alan tek ulusal kurum olma özelliğini taşıyor.

 Jasmine’in verdiği hizmetler arasında danışmanlık, yetkilendirme ve girişimcilik eğitimleri, iki dilde yayınlanan, İbranice ve Arapça kapsamlı iş rehberi ve Jasmine internet sayfası bulunuyor.

Yaklaşık 300 katılımcının bulunduğu konferansta, üst düzey yöneticiler, önde gelen İsrailli ve uluslararası iş kadınları – hem Yahudi hem Arap – ve hükümet dairelerinin temsilcileri ile halk tarafından tanınan isimler vardı.

Strauss Grubu’nun başkanı Ofra Strauss ve Azınlık İşleri Bakanı Prof. Avishay Braverman’ın yanında Kadınlar için Cherie Blair Vakfı’nın kurucusu ve onur konuğu Cherie Blair, dinleyicilere seslendi.