GOLDEN AGE’in etkinlikleri

Toplum
18 Kasım 2009 Çarşamba

Golden Age Komisyonu ve dostları, Dostluk Yurdu Derneği’ninŞükret Hayata Moiz adlı oyununu, Ekim ayı sonunda Amram Oditoryumu’nda izleyebilme fırsatı buldular. DYD Yönetimi ve Jojo Eskinazi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, oyunu izleme fırsatı bulamamış olan Golden Age dostlarının keyifli vakit geçirmelerine vesile oldu.

8 Kasım Pazar günü ise Golden Age’liler geleneksel hale gelen Burgazada Ekibi’nin hazırlamış olduğu  Historia De Burgaz adlı müzikli gösteriyi izlediler. Amram Oditoryumu’ndaki gösteriden önce Komisyon BaşkanıMeri Maya, yaptığı açılış konuşmasında, Pazar gününü birlikte geçirmeyi tercih eden dostlarına teşekkür ederken, dernek ve kurumlar arasındaki dayanışmanın öneminden bahsetti. Ardından HahambaşıRav İsak Haleva’yı mikrofona davet etti. Hahambaşı; Golden Age dostları ve Burgazadalı gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Gösterinin sonunda Başkan Vekilleri Eti Pinto ile Şeli Elmas, o gün rahatsızlığı nedeniyle katılamayan gösterilerinin mimarı Sandra Yurgaf’a ve koreograf Rina Murabene çiçek verirken, Meri Maya da tüm oyuculara teşekkür etmek amacıyla Ulus Özel Musevi Okulları Eğitime Katkı sertifikasını herkes adına Ester Özşardaş’a verdi. Ayrıca organizasyonu gerçekleştirenSara Bahar’a ve  emeği geçen tüm Golden Age Hanımlarına teşekkür etti.

Golden Age’in rutin DYD etkinlikleri Psikolog /Yazar Esin Acıman’la başladı. Acıman, ilginç örnekler ve dinlendirici bir müzik eşliğinde Golden Age dostlarına “hayat” ile ilgili bir konuşma yaptı. Herkesin kendi yaşamından bir parça bulabildiği sunumun bitiminde Esin Acıman’a teşekkür edilerek, günün anısına bir sertifika verildi.