"Sıradışı takvim"

Amerikalı TV program yapımcısı Adam Cohen, Yahudi gençlerinin popülaritesini yükseltmek amacıyla ‘Nice Jewish Guys Calendar’ (İyi Yahudi Gençleri) isimli bir takvim çıkardı

Dünya
4 Kasım 2009 Çarşamba

Amerika’da büyük ilgi gören, Paris Hilton ve Nicole Richie’nin ceplerinde paraları olmadan garsonluk veya çiftçilik yaparak yaşamlarını sürdürmeye çalıştıkları “The Simple Life” (Basit Hayat) programının yapımcısı Adam Cohen yeni bir proje için kolları sıvadı.

Cohen, dünya üzerindeki Yahudi gençlerin popülaritesini arttırmak amacıyla “Nice Jewish Guys Calendar 2010” isimli takvimi üretmeye başladı. Takvimde ilgi çeken şey ise her ayda, iyi bir işe sahip olan ancak ünlü ve yakışıklı olmayan, bekar gençlerin tanıtılıyor olması.

On iki Yahudi gencini seçmekte çok zorlandığını açıklayan yapımcı, bu Yahudi gençlerini bulmak için tüm bağlantılarını ve tanıdıklarını kullandığını belirtti. Yaklaşık 1000 kişi arasından eleme yapan Cohen zor da olsa bu sayıyı bir düzineye indirebildi. Takvimin içinde bu on iki gencin biyografileri, hobileri ve çeşitli fotoğrafları bulunuyor. Örneğin David isimli bir gencin temsil ettiği ayda bornozlu ve terlikli fotoğrafı yer alıyor. Aynı zamanda projenin mimarı da olan Adam Cohen konu hakkında şöyle dedi, “Bu proje uzun süredir kafamda vardı fakat faaliyete geçirmek 2009 yılının sonlarını buldu. Takvimdeki gençlerin hepsinin iyi bir işi var ama sevgilerini paylaşacak bir kız arkadaşları veya eşleri yok.”