Paul Anka’dan iki konser

Kültür
4 Kasım 2009 Çarşamba

Paul Anka’nın Tel Aviv’de 19 Kasım gecesi gerçekleşecek konserinin 92-271 Dolar (340-1000 Şekel arası) arası satılan biletleri kısa sürede tükendi. Talepler devam edince Paul Anka 18 Kasım’da Nokia Arena stadyumunda ikinci bir konser vermeyi kabul etti.

68 yaşındaki Paul Anka, Lübnanlı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak Kanada’da dünyaya geldi. 16 yaşında müzik kariyerine başlayan Anka, 1960’lı yılların sonunda 100 milyon plak satmıştı.

You Are My Destiny”, “Lonely”, “Puppy Love”, “Put Your Head on My Shoulder” and “Diana”, Paul Anka’nın hit parçaları arasında yer alır. Paul Anka bestelediği “My Way” adlı parça ile dünya müziğine adını altın harflerle yazdırır. “My Way”i Frank Sinatra’ya verir ve eser unutulmaz şarkılar arasında yer alır. Şarkı Elvis Presley dahil olmak üzere yüzlerce şarkıcı tarafından seslendirilir.

Paul Anka, Michael Jackson’un “This is it” adlı şarkısından telif hakkı alacağına ilişkin haberle son zamanlarda gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Anka bu şarkının kendi solo albümü için kaydedildiğini ve Brezilyalı kadın bir şarkıcı tarafından seslendirildiğini söyledi. Aynı şarkı ölümünden önce Jackson tarafından yeniden kaydedilmişti.