-

4 Kasım 2009 Çarşamba

“Miradores” dinleyicilerle buluştu

‘Sürgündekiler’ anlamına gelen Los Desterrados’un soul, caz, flamenko ve halk müzikleri etkili yeni albümü A.K.Müzik’ten piyasaya çıktı. Londralı altılı bir önceki albümü Tu’da olduğu gibi Miradores’te de Sefarad kültürünün kaybolmaya yüz tutmuş “Ben Seni Severim (Si veriyash a la rana), Güller ve Dudaklar( Pasharo d’ermozura), Gül pembe (Por la tu puerta yo pasi)” gibi parçaları köklerine sadık kalarak yorumluyor.

 

Mario Levi “İTEF”in basın toplantısındaydı

Kalem Ajans tarafından düzenlenen ve Hare’nin katkılarıyla gerçekleşen “İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali” (31 Ekim - 3 Kasım) basın toplantısı, yazar Mario Levi, ITEF Festival Genel Koordinatörü Nermin Mollaoğlu ve Mey İçki Pazarlama Direktörü Çiçekten Becel’in katılımıyla dün Beyoğlu Sefahathane’de gerçekleşti. 32 ülkeden 52’si yabancı Adam Fawer, Geert Mak gibi 90 ünlü yazarın katıldığı İTEF’in bu yılki teması “Şehir ve Zaman” idi. Festival kapsamında 31Ekim Cumartesi günü yazar Liz Behmoaras ve Yazar Mario Levi D&R Kitapçılarında gerçekleşen “Edebiyat okumaları ve söyleşileri” etkinliğine katıldılar. Ayrıca 7 Kasım Cumartesi günü Mario Levi, saat 14.00–16.00 arasında TÜYAP’ta Doğan Kitap standında kitaplarını imzalayacak.

 

“Aşkenaz” belgeseli OBM’de

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Sinema Programı, İTÜ Taşkışla’da izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. 5 Kasım Perşembe günü saat 18:30’da, yönetmenliğini Rachel Leah Jones’un üstlendiği Aşkenaz adlı belgesel sinemaseverlerle buluşacak. “Toplumsal Hafıza” teması altındayapılacak gösterimin ardından, Yazar Faik Bulut, “İsrail’de Sosyo-Kültürel Bölünmeler (Batı’dan gelen Eşkanizmler ile Doğu’dan göçen Sefaradimler Çelişkisi)” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Rezervasyon: (0212) 292 76 05

 

İrvin Cemil Schick Bilgi Üniversitesi’nde kitabını tanıtıyor

“Osmanlı Dönemi’nde Balkan Kadınları” kitabının derleyenlerinden İrvin Cemil Schick ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Suraiya Faroqhi 4 Kasım Çarşamba günü saat 16.00 – 18.00 arasında üniversitenin Eyüp Santral Kampüsü’nde kitap tanıtım toplantısında bir araya geliyorlar. Balkan kadınlarının toplumsal kimlikleri, aşkları ve ticari ilişkilerini 12 ayrı makalede ayrıntılı olarak ele alan kitapta, Pontus’lu kadın ve erkeklerin masallardaki tezahürleri, vakıf kuran Bosnalı kadınlar, çeyiz parasını çıkarmak için tütün işçiliği yapan Yahudi genç kızları ve kocaları uzun seferlere çıkan ve geri dönmeyen kadınlar konu ediliyor.

Lolita Asil’den “Hayat Çizgileri” Sergisi

Çağla Cabaoğlu Sanat Galerisi, 4 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Lolita Asil’in Hayat Çizgileri adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Açılış 4 Kasım Çarşamba günü , saat 18.00-21.00 arası gerçekleşecek. Tel: 0212 291 37 91

 

İlya Rachkovsky Aksanat’ta

Akbank Sanat, 5 Kasım – 26 Kasım tarihlerinde Akbank Sanat Piyano Günleri kapsamında önemli piyano sanatçılarına ev sahipliği yapacak. Etkinlik 5 Kasım Perşembe günü saat 20.00’da ödüllü piyanist Ilya Rachkovsky ile başlayacak. Henüz 6 yaşındayken piyano için bestelediği eserlerini çalmaya başlayan Rachkovsky konserinde Chopin, Rachmaninov’dan eserler seslendirecek. 1998’de Vladimir Krainev Uluslararası Piyano Yarışması’nda birinci olan sanatçı, 2001’de Marguerite Long-Jacques Thibaud Yarışması’nda ikinci, Valsesia-Musica, Jean ve Hong Kong Uluslararası Piyano Yarışması’nda ise birinci oldu.