İsrail'deki Türkiyeliler Birliği'nden 41 öğrenciye burs

Toplum
4 Kasım 2009 Çarşamba

İsrail’deki Türkiyeliler Birliği’nin her yıl düzenlediği Burs Dağıtım Töreni, bu yıl da, 26.Ekim günü Bat-Yam’daki Kültür Merkezimizde gerçekleşti.

Törende, Türkiye’nin yeni Tel-Aviv Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol, yine İsrail’e yeni atanan Birinci Müsteşar Tolga Uncu, 2. Katip Gizem Sucuoğlu, Türk Hava Yolları Tel-Aviv Müdürü Fatih Doğan, burs alan öğrencilerin yakınları ve  Birlik yöneticileri ile üyeler hazır bulundu. Açılış konuşmasında Dernek Başkanı Momo Uzsinay, en önemli hedeflerinin öğrencileri her alan desteklemek olduğunu, gençlerin eğitimine yardımın ülkenin geleceği için en iyi yatırım sayıldığını söyledi. Momo Uzsinay “Aynı gençlerin ilerde bizleri unutmayıp gelenek ve kültürümüzü sürdüreceklerini ümit ediyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Büyükelçi Ahmet Oğuz Çelikkol, önemli bir gece yaşandığını, Türkiyeliler Birliği olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, ilk kez katıldığı bu etkinliğin ilerdeki işbirliğimizin başlangıcı olduğunu söyledi.

Daha sonra bursların dağıtımına geçildi. İsrail’in değişik üniversitelerinde değişik dallarda okuyan 41 Türk kökenli öğrenciye burs verildi. Bu arada, Türk Hava Yolları’nın armağan ettiği birer Türkiye’ye uçuş bileti, biri kız diğeri erkek öğrenciye kura çekilmek suretiyle teslim edildi.

Öğrenciler adına Lilah Biret İbranice, Megi Semel  de Türkçe birer teşekkür konuşması yaptılar. Tören, konukların büfede ağırlanmasıyla sona erdi.