Kerem’e bir yıl ceza

Fenerbahçe ile yapılan play-off final serisinde doping yaptığı tespit edilen Efes Pilsenli basketbolcu Kerem Gönlüm’e bir yıl hak mahrumiyeti cezası verildi

Spor
28 Ekim 2009 Çarşamba

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, geçen sezon Efes Pilsen–Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci müsabakası bitiminde yapılan doping kontrolü neticesinde test sonucu pozitif tespit edilen Efes Pilsen sporcusu Kerem Gönlüm’e bir yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin lira para cezası, Efes Pilsen Kulübü’ne de ‘’ihmali’’ nedeniyle 30 bin lira para cezası verdi.

Disiplin Kurulundan yapılan açıklamada, Kerem’in ceza süresinin son üç ayına kadar kulüp aktivitelerine katılmamasına, sporla ilgili olarak aldığı tüm mali ödemelerin ve yardımların durdurulmasına, kendisinin lig şampiyonluğu sonucunda aldığı ödül ve madalyaların TBF’ye iadesine karar verildiği bildirildi.

Tedbir kararının konulduğu 10 Ağustos 2009 tarihinden itibaren cezalı sayılan Kerem Gönlüm, 10 Ağustos 2010 tarihinde cezasını dolduracak. Böylece tecrübeli oyuncu, A Milli Basketbol Takımı’nın Türkiye’de yapılacak 2010 Dünya Şampiyonası kadrosunda yer alabilecek.

Ceza süresi boyunca Efes Pilsen’le olan sözleşme şartları geçersiz sayılacak olan Kerem Gönlüm, Mayıs ayından itibaren lacivert-beyazlı kulüple antrenmanlara çıkabilecek.