İhtiyarlara Yardım Derneği’nde Dayanışma Yemeği

Toplum
28 Ekim 2009 Çarşamba

21 Ekim Çarşamba günü İhtiyarlara Yardım Derneği’nde gerçekleşen ‘Dayanışma Yemeği’nde tüm dernek, kurum ve kuruluşların hanımlar kolu başkan ve yardımcıları hazır bulundu. Altmıştan fazla gönüllü hanımın katıldığı güne konuklar derneğin Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa ve Beyaz Melekler tarafından karşılandı. Beyaz melekler, misafirlere lavanta kokularının arasında günün hatırası birer armağan sundular. Ardından kürsüye Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa konuşmasında ‘Merhamet ve sevginin kutsiyetinden bahsetti. Gönüllülük karşılıksız vermenin güzelliği ve sevgiyle oluşur. İYD gönüllüleri pansiyonerlere daha iyi bir yaşam sağlamağa çalışıyor. Çalışmak sadece sevginin görünür hale gelmesidir. Destek yardımlaşarak gerçekleştiğinde herkes kazanır.’ Tüm derneklerin birer ışık olduğunu ve birbirleri ile bir araya geldiğimde etrafın ne kadar aydınlandığına değindi. Konuklar, İhtiyarlara Yardım Derneği Catring servisinde hazırlanan lezzetli yemekleri yerken, kurumlar arası bilgilerini paylaşma fırsatını da buldular.

Daha sonra derneğe ilk bilgisayarı hediye eden eski üyelerden Jojo Kohen sahneye davet edildi. Şalom Gazetesinde Judeo-Espanyol sayfasında belli bir okur kitlesi olan Kohen fıkraları ile keyifli anlar yaşattı. Tarih boyunca Yahudilerin olumsuzluklar karşısında hayatın zorluklarına mizahla nasıl karşı koyduklarını aktardı.

Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa, aydınlatıcı bilgileri ve kendilerini kahkahaya boğarak güne renk katan Jojo Kohen’e katılımından dolayı teşekkür etti ve bir plaket sundu.