Marc Chagall, Yaşam ve Aşk Sergisi ile Pera Müzesi’nde

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 23 Ekim’den itibaren 20. yüzyılın efsane sanatçısı Marc Chagall’ı ağırlamaya hazırlanıyor.

 

21 Ekim 2009 Çarşamba

24 Ocak 2010 tarihine kadar açık kalacak olan sergide, sanatçının Kudüs İsrail Müzesi’nin zengin koleksiyonundan bir araya getirilen 160 baskı, desen ve resmi yer alıyor. Sergi, Chagall’ın çok yönlü kimliğinin yanısıra, renkli hayal dünyasını da vurgulayan bir seçkiyi sunuyor. Sanatçının yaşamını ve ilk eşi Bella ile aşklarını konu alan özyaşamöyküsel desenlerinin yanı sıra, Kutsal Kitap resimlemelerini, La Fontaine Masalları ve Gogol’ün Ölü Canlar’ı gibi edebi yapıt resimlemeleri de sergide bir araya geliyor. Eserler arasında Chagall’ın imzasıyla bütünleşmiş Rus folkloru, Yahudi gelenekleri ve sevgililer temaları da dikkat çekiyor.

1887’de Rusya’nın Vitebsk kentinde doğan, 1985’te Fransa’da hayatını kaybeden sanatçı, yaşamının sonuna dek iyimserliğini, yaşama sevincini korudu ve bunu yapıtlarına yansıttı. Ayrıca 2010 yılının ilk ayını da kapsayacak olan sergi çerçevesinde, Aralık ayında Marc Chagall’ın torunu ve Marc Chagall Komitesi Yardımcı Başkanı Meret Meyer, büyükbabasının sanatı ve yaşamı üzerine bir konferans vermek üzere İstanbul’a gelecek. www.peramuzesi.org.tr