İşte altın top adayları

Spor
21 Ekim 2009 Çarşamba

Son dünya şampiyonu İtalyaıdan tek bir oyuncunun dahi bulunmadığı Altın Top Ödülüınün (Ballon dıOr) 30 kişilik aday listesi açıklandı. Barcelona altı oyuncu ile en çok aday veren takım, La Liga on iki oyuncu ile en çok aday lig, İspanya on iki oyuncu ile en çok aday veren ülke oldu.

France Football Dergisi’nin verdiği prestijli ödülü geçen yıl kazanan, Real Madridıin rekor bir ücretle transfer ettiği Cristiano Ronaldo, listenin başını çekerken Bernabeuıda yaptığı müthiş sezon başlangıcı ile bu yıl da ödülün en önemli favorilerinden.

İspanyol devine katıldığından bu yana yedi maçta dokuz gole imza atan Portekizli yıldız, yaz transfer döneminde 80 milyon pound (94 milyon avro) karşılığında Manchester Unitedıdan transfer edilmişti.

Şu anda bileğindeki sakatlıktan dolayı bir aya yakın bir süre sahalardan uzak kalması beklenen 24 yaşındaki yıldız ile birlikte Los Galacticosıun yaz transfer dönemindeki en önemli hamleleri Kaka ve Karim Benzemaının da bulunduğu listede İspanyol devinin sembol kalecisi Iker Casillas da takımını temsil etme hakkını kazandı.

Son Dünya Şampiyonu İtalyaının geçen seneki tek adayları kaleci Gianluigi Buffon ve Luca Toniıye dahi yer çıkmayan listeyi altı oyuncu ile domine eden takım ise Realıin ezeli rakibi Katalan devi Barcelona oldu.

Altı oyuncusunu listeye sokan Şampiyonlar Ligi ve La Liga Şampiyonu Barça, Zlatan Ibrahimovic, Thierry Henry, Andres Iniesta, Lionel Messi, Yaya Toure ve Xavi ile zafer kovalayacak.

Geçen sezon başta futbol olmak üzere neredeyse tüm spor branşlarında zirve yapan Euro 2008 Şampiyonu İspanya da altı oyuncu ile en fazla sporcu tarafından temsil edilecek ülke olacak.

İspanya ligi La Liga da on iki oyuncuyla listeye en çok oyuncu sokan lig olurken kendisini on oyuncu ile İngiltere Premier Lig takip etti. Serie A ise sadece dört oyuncuda kaldı.

Chelsea ve Manchester Unitedıın da üçer oyuncu ile katılacağı ödül töreninde Mavilerıi İngiltere Milli Takımı kaptanı John Terry, Frank Lampard ve Didier Drogba, Kırmızı Şeytanlarıı ise Wayne Rooney, Nemanja Vidic ve 35 yaşı ile en yaşlı aday durumundaki tecrübe ve istikrar abidesi Ryan Giggs temsil edecek.

France Football Dergisi tarafından organize edilen ve basın mensupları tarafından oylanan Altın Top (Ballon dıOr) ödülünün sahibi 1 Aralıkıta sahibini bulacak.

İşte Altın Top ödülünün adayları: Thierry Henry (Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Yaya Toure (Barcelona),

Lionel Messi (Barcelona), Kaka (Real Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Iker Casillas (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Frank Lampard (Chelsea), John Terry (Chelsea), Didier Drogba (Chelsea), Wayne Rooney (Manchester United), Nemanja Vidic (Manchester United), Ryan Giggs (Manchester United), Samuel Etoıo (Inter Milan), Julio Cesar (Inter Milan), Maicon (Inter Milan), Andrey Arshavin (Arsenal), Cesc Fabregas (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Diego Forlan (Atletico Madrid), Luis Fabiano (Sevilla), Franck Ribery (Bayern Munich), Diego (Juventus), David Villa (Valencia), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Edin Dzeko (Wolfsburg)

Ribery’den ağır fatura

Galatasaray, 2006 yılında olaylı bir şekilde Marsilya’ya kaçan eski oyuncusu Franck Ribery için Metz Kulübü’ne 220 bin euro (yaklaşık 475 bin TL) ödemeye mahkûm edildi.

Fransız L’Equipe Gazetesi’nde dün yayımlanan haberde, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) Metz’in açtığı davanın, sarı-kırmızılılar aleyhine sonuçlandığı belirtildi. Galatasaray, Ribery’yi, iki milyon euro bonservis ve başka bir kulübe transferinden verilecek pay karşılığında Metz’ten transfer etmişti. Fransız kulübü, Ribery’nin, Marsilya’ya kaçması nedeniyle zarara uğradığını savunarak, sarı-kırmızılı kulüp aleyhine dava açmıştı.