İzmir’den haberler

Toplum
14 Ekim 2009 Çarşamba

Sukot ve Simha Tora kutlamaları

İzmir Yahudi Cemaati bireyleri Sukot ve Simha Tora Bayramları’nı coşkuyla kutladı. Alsancak Şaar Aşamayim ve Karataş Beth İsrael Sinagogları’nda sukalar kuruldu. Cemaat üyeleri bayram süresince kurulan suka altında yemek yiyip, dualara katıldılar. Cuma akşamı duası Sunday School’un çıocukları ve büyüklerinin katılımıyla renklendi. 11 Ekim Pazar sabahı Tora’nın son peraşası “Vezot Aberaha” ile geçtiğimiz yılın kapanaşı ve yeni yılın ilk peraşası “Bereşit” okundu. Duadan sonra Liga’nın Salonu’nda hanımların hazırladığı Seuda ‘ya geçildi.

 

Beth-İsrael Sinagogu’nda konser

Soprano Linet Şaul ile piyanist Renan Koen’in resitali 12 Ekim Pazartesi akşamı Karataş Beth-İsrael Sinagogu’nda yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Konsere Konak Belediye Başkanı Hakan Tartar, Konak Belediyesi geçmiş dönem başkanı Muzaffer Tunçağ ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da katıldılar

İzmir Cemaat Başkanı Jak Kaya yaptığı açılış konuşmasında İzmir Yahudi Cemaati, 1907’de inşa edilen Sinagog ve  resitalin içeriği hakkında bilgi verdi. Katılımcılar aynı zamanda sinagogun üst katındaki sergiyi de gezme fırsatı buldular.