Batı Şeria’da havalar düzeliyor

Mahmud Abbas'ın başkanlığını yaptığı El-Fetih yönetimindeki Batı Şeria, son dönemlerde gerçekleşen yatırım atakları ile yeniden yapılanıyor. Batı ülkeleri bölgenin altyapısını geliştirmek için yatırım projelerine imza atarken, Filistinlilerin günlük hayatına dair veriler de olumlu sinyaller veriyor

Şalom
1 Temmuz 2009 Çarşamba

? ALTYAPI DÜZELİYOR

İki yılı aşkın bir süredir İsrail’e yönelik terör eylemlerinin durması nedeniyle ciddi bir çatışma yaşanmayan Batı Şeria’da altyapı için büyük yatırımlar yapılıyor. ABD, yol inşasını üstlenirken, Almanlar kanalizasyon projelerine ağırlık veriyor. Bugüne kadar Batı Şeria’da sadece birkaç yol inşaatı yapılmışken Amerikalı şirketler günümüzde yirmiye yakın karayolu projesini aynı anda yürütüyorlar. 

? YABANCI YATIRIMLAR 400 MİLYON $

Batı Şeria’daki yabancı yatırımlar özellikle son bir yılda %100 artarak 400 milyon dolara ulaştı. Yatırım yapan ülkelerin başında ise ABD, Almanya ve Japonya geliyor. Tulkarem, Cenin ve Ramallah yabancı yatırımcılara cazip gelen şehirler arasında yer alıyor.

? YÜZDE 57 BILGISAYAR SAHIBI

Yapılan araştırmalar bölgede yaşayan Filistinlilerin %96’sının telefona, %93’ünün çanak antene, %57’sinin bilgisayara ve %32’sinin internet bağlantısına sahip olduğunu ortaya koydu. Çatışmaların durmasıyla ailelerin gençleri eğitime ve meslek edinmeye teşvik etmeye başladığı vurgulanıyor.

Haberin devamını okumak için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/12268-Bati-Seriada-havalar-duzeliyor.aspx